Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου

the roots web banners 06

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου
16.04.2015 | 10:24

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου σε όσους δεν αναλαμβάνουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, την ευθύνη των ζώων τους.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του σωματείου εξηγούν ότι το καταφύγιο βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, καθώς «επικρατεί το αδιαχώρητο», γεγονός που δεν τους επιτρέπει να αναλάβουν τη φροντίδα επιπλέον ζώων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Την Τρίτη 14 Απριλίου κάποιος άφησε έξω από το καταφύγιο της Φιλοζωικής τέσσερα κουταβάκια, μαλλιαρά άσπρου χρώματος που κόντευαν να σκάσουν από τον ήλιο. Από τη μυρωδιά τους φαίνεται ότι γεννήθηκαν σε κάποια μάντρα με πρόβατα.

Τις προηγούμενες ημέρες κάποιος πέταξε μέσα στο καταφύγιο ένα σκυλί σέττερ το οποίο είναι τραυματισμένο και από την ουρά του τρέχει συνέχεια αίμα.

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι για τους ιδιοκτήτες αυτών των ζώων να επικοινωνήσει μαζί μας στο: 6978 6906 83.

Το καταφύγιο βρίσκετε σε κατάσταση κρίσης. Έχουμε το αδιαχώρητο και δεν μπορούμε να αναλάβουμε άλλα ζώα. Τώρα με τις ζέστες τα ζώα μας δεν είναι προφυλαγμένα από τον ήλιο και υπάρχει φόβος να σκάσουν από τη ζέστη, καθώς ο χώρος δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και δεν μπορεί να διαμορφωθεί.

Παρακαλούμε τον κόσμο να σταματήσει να αφήνει ή να πετάει σκυλιά στη Φιλοζωική.

Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των ζώων του και να μην τα ξεφορτώνεται σε μας. Το μόνο που θα καταφέρουν αυτοί οι τύποι ανθρώπων είναι να μας κάνουν να κλείσουμε το καταφύγιο και να ελευθερώσουμε τα 70 περίπου ζώα που έχουμε και τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

 

Στην παρακάτω φωτογραφία εμφανίζονται τα 4 κουταβάκια που βρέθηκαν έξω από το καταφύγιο.

DSCN5923 2

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel