Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ηττήθηκε με το κεφάλι ψηλά η Εθνική Νεανίδων Χάντμπολ στη Λήμνο (photos+video)

banner roots

Ηττήθηκε με το κεφάλι ψηλά η Εθνική Νεανίδων Χάντμπολ στη Λήμνο (photos+video)
19.04.2015 | 19:43

Ηττήθηκε με το κεφάλι ψηλά η Εθνική Νεανίδων Χάντμπολ στη Λήμνο (photos+video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ η Εθνική Νεανίδων, αφού γνώρισε την ήττα με 28 - 20 από τη Γαλλία.

Η Γαλλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την Εθνική μας να τα δίνει όλα για να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Μέχρι και τα τελευταία λεπτά η Ελλάδα δεν το έβαλε στιγμή κάτω, ακόμη κι όταν η ψαλίδα άνοιξε με τη Γαλλία να προηγείται με 24-14 στο 45′ και 27-15 στο 53′ για να τελειώσει το ματς με 28-20.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο «Νίκος Σαμαράς», ο παλμός των οπαδών ήταν μοναδικός από την αρχή αφού μικροί και μεγάλοι γίνονταν ένα προκειμένου να εμψυχώσουν στις νεαρές αθλήτριες. Η Εθνική μας καταχειροκροτήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ στο πλευρό της ομάδας μας ήταν και οι παίκτριες της πρώτης πλέον Πορτογαλίας, οι οποίες φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς».

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γάλλος προπονητής δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Σεβόμαστε την ελληνική ομάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική και οι εγκαταστάσεις εξαιρετικές. Η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Τους ευχαριστούμε όλους. Φεύγουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις», ενώ παίκτρια της Γαλλίας ανέφερε: «Χαρήκαμε για το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο από δω και πέρα. Σήμερα κατάλαβα γιατί μου αρέσει το χάντμπολ. Η εξέδρα της Λήμνου ήταν εκπληκτική».

Από την άλλη, ο προπονητής της Ελλάδας δήλωσε: «Τα αισθήματα μας είναι εξαιρετικά. Ιδίως όταν αγωνιζόμαστε με τους καλύτερους του κόσμου. Αισθάνομαι περήφανος που έστω για λίγο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει την ομάδα που έχει η Γαλλία, αλλά και κάθε προπονητής θα εύχεται να έχει την ψυχή των παικτριών της Εθνικής Ελλάδας. Με ελάχιστη προετοιμασία έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε να αποκτήσουν το μετάλλιο».

Η τερματοφύλακας και αρχηγός της Εθνικής μετά το αποτέλεσμα είπε: «Είναι τιμή μας να παίζουμε με την ομάδα της Γαλλίας. Ζηλεύουμε το επίπεδο που έχει η Γαλλία στο χάντμπολ, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν δίνονται τέτοιες ευκαιρίες. Καλή επιτυχία στη συνέχεια τους. Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου αλλά και για τον κόσμο της Λήμνου».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών πλακετών για τη διοργάνωση στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, στο Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, στον Πρόεδρο του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, κ. Νίκο Μαρινάκη, στον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Γιώργο Ζαχάρωφ, και τον κ. Ανδρόνικο Βαρτεβανιάν, ενώ παρών στην απονομή ήταν και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, κ. Σαράντης Πανταζής.

Η τελική κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής:

1. Πορτογαλία

2. Γαλλία

3. Ελλαδα

4. Ισραήλ

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το