Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην Ευρωβουλή τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου

banner roots

Στην Ευρωβουλή τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου
29.05.2015 | 16:58

Στην Ευρωβουλή τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στην Ευρωβουλή έφερε σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 174 της Συνθήκης της Λισαβόνας ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. συναρτάται άμεσα και με την προσβασιμότητα των νησιωτικών περιοχών.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα της επικοινωνίας και του ανεφοδιασμού σε είδη πρώτης ανάγκης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους ανέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στο μικρό ακριτικό νησί Άγιος Ευστράτιος. Έτσι το νησί παραμένει χωρίς πλοίο για 35 ημέρες, λόγω της επίσχεσης εργασίας των απλήρωτων ναυτεργατών.

Χωρίς το βασικό καράβι, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, οι ψαράδες σταμάτησαν να ψαρεύουν δεδομένου ότι δεν μπορούν να αποστείλουν τα αλιεύματά τους ενώ υπάχουν αλλεπάλληλες ακυρώσεις στον τομέα του τουρισμού.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι δυσχεραίνεται η επικοινωνία του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα, σωρρεύονται τα προβλήματα από την έλλειψη ανεφοδιασμού σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και φάρμακα, και καθίσταται απαγορευτική η πρόσβαση των κατοίκων σε δομές πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά την Επιτροπή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του εν λόγω νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης σε είδη πρώτης ανάγκης και δομές υγείας και στην συμμετοχή στην οικονομική ζωή;

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το