Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αυγουστιάτικη πανσέληνος μετά μουσικής στο Κάστρο της Μύρινας και στην Πολιόχνη

the roots web banners 06

Αυγουστιάτικη πανσέληνος μετά μουσικής στο Κάστρο της Μύρινας και στην Πολιόχνη
07.08.2015 | 20:20

Αυγουστιάτικη πανσέληνος μετά μουσικής στο Κάστρο της Μύρινας και στην Πολιόχνη

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Περισσότερες από 140 εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που είναι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. 

Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Όπως σημειώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου είπαν ομόφωνα το «ναι» στη λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο, την περσινή χρονιά οι συμμετέχοντες στις 86 εκδηλώσεις που έγιναν σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ξεπέρασαν τους 74.000. Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.

Στη Λήμνο, για πρώτη φορά, το Κάστρο της Μύρινας υποδέχεται το κοινό σε μια εκδήλωση, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Τη βραδιά θα χρωματίσουν μουσικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη από το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Μαυράκη και τη χορωδία του Δήμου Λήμνου.

Παράλληλα, τις πόρτες του θα ανοίξει και ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την Πανσέληνο με το μουσικό σχήμα της κ. Ευδοκίας Χατζηιωάννου, με έθνικ ήχους και αναφορές από το Παρίσι έως τη Σμύρνη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Σάββατο 29 Αυγούστου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μύρινας θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 23:00.

Ακολουθεί ο κατάλογος των εκδηλώσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου:

79485482486216

Screenshot 2015-08-07 20

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel