Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Κάστρο της Μύρινας!

the roots web banners 06

Λήμνος: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Κάστρο της Μύρινας!
23.02.2016 | 16:24

Λήμνος: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Κάστρο της Μύρινας!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το κάστρο της Μύρινας ή "Παλιόκαστρο" αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα του Αιγαίου πελάγους. Σ’ αυτό μπορούν να αναγνωριστούν πολλές περίοδοι της ιστορίας της Λήμνου. Στα νότια της πρώτης πύλης του γενουάτικου κάστρου διατηρείται ένα τμήμα των κυκλώπειων πελασγικών τειχών.

Οι βυζαντινοί έκτισαν το 1186, επί αυτοκρατορίας Ανδρόνικου Α' Κομνηνού, ένα μικρό αλλά ισχυρό κάστρο, από το οποίο όμως σώζονται ελάχιστα στοιχεία. Στη συνέχεια, την περίοδο της Φραγκοκρατίας επισκευές πραγματοποιήθηκαν από τον Filocalo Navigajoso. Κυρίως όμως το κάστρο αναδιαμορφώθηκε και επισκευάστηκε από τους Γενουάτες και κατόπιν από τους Οθωμανούς. Σήμερα διακρίνονται ερείπια από κτήρια διοίκησης, και διαμονής της οθωμανικής φρουράς, συγκροτήματα δεξαμενών, στοές κ.α.

Το κάστρο είναι επισκέψιμο, όμως δε διαθέτει ειδικούς χώρους υποδοχής και ξενάγησης, επίσης χρειάζεται λίγη προσοχή κατά την περιδιάβασή του γιατί υπάρχει ελαφρά ολισθηρότητα στα πλινθόστρωτα δρομάκια του.

Η μοναδικότητα του Κάστρου, αλλά και της Λήμνου εν γένει, αναδεικνύεται στις εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες του Aerial Productions:

 
 
 
Πηγή πληροφοριών: limnosgreece.gr
 
Πηγή φωτογραφιών: Aerialproductions.gr
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel