Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου: «Η συνένωση των Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου βάζει ταφόπλακα στην ασφαλή Δευτεροβάθμια Περίθαλψη»
afoi poriazi
Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου: «Η συνένωση των Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου βάζει ταφόπλακα στην ασφαλή Δευτεροβάθμια  Περίθαλψη»
13.01.2013 | 12:08

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου: «Η συνένωση των Νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου βάζει ταφόπλακα στην ασφαλή Δευτεροβάθμια Περίθαλψη»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου, με αφορμή τη δημσοσίευση του ΦΕΚ, στο οποίο προβλέπεται η συνένωση των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις και υποσχέσεις όλων των εκπροσώπων του πολιτικού φάσματος, που ενημερώθηκαν το προηγούμενο διάστημα για το αίτημα της Λήμνου.

Η ανακοίνωση ανεφέρει χαρακτηριστικά:

"ΦΕΚ 3499/31-12-2012

Αυτοί οι αριθμοί θα μείνουν ανεξίτηλοι στη μνήμη των κατοίκων της Λήμνου. Αλησμόνητοι θα μείνουν και οι εμπνευστές τους: η τρικομματική Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Με το παραπάνω ΦΕΚ συνενώνονται σε ένα ΝΠΔΔ τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου.

 Το Μάρτιο του 2012 το ΥΥ&ΚΑ ανακοινώνει το νέο οργανισμό του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου ο οποίος πλέον έχει κατά 20% λιγότερες κλίνες, με συνέπεια και αντίστοιχα λιγότερο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Σε αυτόν τον οργανισμό συγχωνεύονται κλινικές, καταργούνται αυτοτελή τμήματα. Η υποβάθμιση του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου είναι πια δεδομένη με αυτόν τον οργανισμό.

Στις 31-12-2012 δημοσιεύεται το ΦΕΚ 3499 (η συνένωση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου), που στην πράξη βάζει την ταφόπλακα στα όνειρα των Λημνιών για πρόσβαση σε ποιοτική και ασφαλή δευτεροβάθμια περίθαλψη. Γιατί τι άλλο είναι αυτή η συνένωση που οικονομία δεν κάνει, διευκολύνσεις στη διοίκηση δεν φέρνει, προσωπικό και δομές δεν αναβαθμίζει; Είναι η κερκόπορτα για την κατάργηση του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου.

Κι όλα αυτά έγιναν με έναν θρασύτατο εμπαιγμό από την Περιφέρεια, τη ΔΥΠΕ, τα Υπουργεία, τους κυβερνητικούς βουλευτές. Όλοι αυτοί συμφωνούσαν με το δίκαιο του αιτήματος για αυτόνομο Νοσοκομείο στη Λήμνο, συντάσσονταν μαζί μας στον αγώνα γι αυτό και τελικά μας πούλησαν έναντι ποιού αντιτίμου;

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Λήμνου μαζί με όλους τους Λημνιούς αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες που με τον ίδιο τρόπο χάνουν το δικαίωμα για πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία δεν παραδινόμαστε. Θα αγωνιστούμε ώστε να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτοι αυτοί οργανισμοί, οι εκτρωματικές αυτές συνενώσεις.

Θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018