Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Ένα γόνιμο τριήμερο στη Λήμνο (photos)

the roots web banners 06

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Ένα γόνιμο τριήμερο στη Λήμνο (photos)
05.04.2016 | 16:50

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Ένα γόνιμο τριήμερο στη Λήμνο (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου Αναστασίας Βυσσίνου Μπομπολάκη και της Αγγελικής Μπαρτσιώκα στη Λήμνο, που διοργάνωσε το Φιλοζωικό Σωματείο του νησιού σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου και την 5μελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Ένα γόνιμο τριήμερο στη Λήμνο.

Η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια της προσπάθειάς της να βρίσκεται όσο κοντά και δίπλα γίνεται στα σωματεία μέλη της πραγματοποίησε τριήμερο επαφών στο πανέμορφο νησί της Λήμνου.

Η επικοινωνία μας με τον απλό κόσμο , τις αρχές και τους διάφορους φορείς του νησιού και κυρίως με τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου μας πρόσφερε εμπειρίες και διδάγματα ζωής  και τους ευχαριστούμε όλους γι αυτό.

Αναχωρήσαμε από την Λήμνο με την πεποίθηση , ότι ο δρόμος της φιλοζωίας στο νησί είναι  δύσκολος μεν αλλά πρόσφορος , γόνιμος και με προοπτικές .

Συναντήσαμε μόνο ευήκοα ώτα και διάθεση από όλους , από τον Έπαρχο , τον Δήμαρχο, τα τοπικά ΜΜΕ ,την ηγεσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού , την Δημοτική Ενότητα της Μύρινας, το Δασαρχείο , την Θηροφυλακή  και τον Κυνηγετικό Σύλλογο- παρά τις αντίθετες ιδεολογικές μας απόψεις για το κυνήγι- , τα μέλη της 5μελούς επιτροπής του Δήμου ,τους δασκάλους και τα παιδιά στα σχολεία , όπου παρουσιάστηκε σε πάνω από 300 μαθητές το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου αλλά κυρίως εισπράξαμε αγάπη από τα μέλη του φιλοζωικού μας σωματείου.

Ένα σωματείο , που αν και με μόνο ένα χρόνο ζωή , έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση , υγιείς και σωστές απόψεις για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, πρωτοπόρα εθελοντική δραστηριότητα , πολύ καλή επικοινωνιακή τακτική και κυρίως διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Η πολύμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο  Μαρούλα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας με κορυφαία στιγμή το σκετσάκι που λιλιπούτειοι μαθητές  , παριστάνοντας τις γάτες , μας παρουσίασαν  με αισθαντικό τρόπο και μας συγκίνησαν πολύ ενώ η βραδιά έκλεισε με επιλεγμένα τραγούδια με αναφορά στα ζώα που με ιδιαίτερο τρόπο τραγούδησε χαρισματικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Λήμνου .

Τους ευχαριστούμε όλους για όσα μας έδωσαν.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η Ομοσπονδία τάσσεται κατά των κυνοκομείων της ντροπής , κατά της ασυλοποίησης και της στέρησης της ελευθερίας από τα ζώα, υπέρ της υπεύθυνης υιοθεσίας των αδέσποτων ή της προστατευμένης επανένταξής τους  και κατά του εγκλεισμού τους.

Συγκατοικούμε και συμβιώνουμε αυτόν πλανήτη με άλλα έμβια.

Δεν μας ανήκει.

 

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το