Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με τη Λήμνο στις αποσκευές τους αναχώρησαν οι μαθητές του προγράμματος Εrasmus (photos)

Apothiki Workshops Banner2 750

Με τη Λήμνο στις αποσκευές τους αναχώρησαν οι μαθητές του προγράμματος Εrasmus (photos)
16.05.2016 | 19:45

Με τη Λήμνο στις αποσκευές τους αναχώρησαν οι μαθητές του προγράμματος Εrasmus (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης εκτυλίχθηκε η τελευταία μέρα για τα μέλη του προγράμματος Εrasmus, που πέρασαν τις τελευταίες στιγμές της παραμονής τους στη Λήμνο την Παρασκευή 13 Μαΐου, αποτυπώνοντας σκηνές της ελληνικής φιλοξενίας στην καρδιά και το μυαλό τους.

Κατά τις πρωινές ώρες, ύστερα από την καθιερωμένη συνάντηση στο χώρο του σχολείου οι μαθητές του προγράμματος ολοκλήρωσαν τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες και ακολούθησε η παρουσίασή τους. Έπειτα, με τη συνοδεία των καθηγητών τους επισκέφθηκαν το νεοσύστατο Μουσείο  Ιστορίας στο λιμάνι του Μούδρου. Εντύπωση προκάλεσε η οργάνωση και η ομορφιά αυτού του τόσου σημαντικού για το νησί μας χώρου, που στεγάζει το ιστορικό μας παρελθόν.

Ακολούθησε φαγητό στο «Γαλάζιο Λιμάνι», και έπειτα οι προσκεκλημένοι του ΕΠΑ.Λ Μούδρου επέστρεψαν στις οικογένειες που τους φιλοξενούν τις τελευταίες ημέρες, όπου ξετυλίχθηκαν συγκινητικές σκηνές αποχωρισμού. «Είναι αλήθεια ότι έχουν δημιουργηθεί αληθινές και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους ξένους εταίρους και τις οικογένειες που τους φιλοξένησαν και ο αποχωρισμός ήταν εξίσου επώδυνος και για τις δύο  πλευρές. Βέβαια παρηγορητικό είναι το γεγονός ότι η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου δε θα αφήσει τον  χρόνο να αποξενώσει τους καινούριους φίλους», ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Πορφύρης Χαράλαμπος.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε τελετή αποχαιρετισμού στο χώρο του 1ουΕΠΑ.Λ  Μούδρου για  τις  αποστολές του προγράμματος Erasmus. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι προσκεκλημένοι όλων των φορέων του τόπου μας. Η βραδιά περιλάμβανε εκτός από παρουσιάσεις σχετικές με το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου  και  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιμανδρίων, πλούσια εδέσματα επιμελημένα από το ΙΕΚ Λήμνου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, άφθονο χορό και μουσική. Το κέφι ήταν αμείωτο, τα παιδιά  όλων των χωρών χόρεψαν αγκαλιασμένα δείχνοντας ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι περισσότερες αποστολές, μετέβησαν στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στις πατρίδες τους. Κάποιες ομάδες αναχώρησαν το απόγευμα, ενώ η αποστολή από την Ουγγαρία είχε την ευκαιρία να παραμείνει άλλη μια μέρα στο νησί. Δραττόμενοι της ευκαιρίας επισκέφτηκαν Καβείρια, Ηφαιστεία και Αμμοθίνες. «Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όλοι οι φίλοι μας είχαν αποχαιρετήσει το νησί μας μεταφέροντας στις αποσκευές τους εικόνες Αιγαιοπελαγίτικες της Λήμνου, εικόνες αγαπημένων προσώπων που άφησαν πίσω τους με τη γλυκιά υπόσχεση ότι  θα τους ξανασυναντήσουν σύντομα!», κατέληξε ο κ. Πορφύρης.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

youtube channel