Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Α.Ο "Ηφαιστία" άνοιξε το 10ο Φεστιβάλ ακαδημιών του ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη (photos)

Apothiki Workshops Banner2 750

Ο Α.Ο "Ηφαιστία" άνοιξε το 10ο Φεστιβάλ ακαδημιών του ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη (photos)
13.06.2016 | 18:40

Ο Α.Ο "Ηφαιστία" άνοιξε το 10ο Φεστιβάλ ακαδημιών του ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με την ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Ο "Ηφαιστία" άνοιξε το 10ο Φεστιβάλ ακαδημιών που διοργάνωσε ο ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη, με τα παιδιά της Λήμνου να εμφανίζονται πρώτα στην παρέλαση των συνολικά 125 ακαδημιών που συμμετείχαν.

Ο Μάκης Καλλιάνης, προπονητής της ακαδημίας έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

" Η φετινή χρονιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Α.Ο Ηφαιστία Κοντοπουλίου, ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο ταξίδι στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου συμμετείχαμε στο 10ο και τελευταίο, για φέτος, ποδοσφαιρικό φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ.

Ο απολογισμός της ημέρας πλούσιος. Κυλήσαμε την ρόδα, βρήκαμε το στόχο, βγήκαμε φωτογραφίες, ενημερωθήκαμε για τα παραολυμπιακά αθλήματα και την διατροφική πυραμίδα, κυνηγήσαμε πολύχρωμες κορδέλες, παίξαμε κορόιδο, μάθαμε διάφορα ποδοσφαιρικά κόλπα και αγωνιστήκαμε σε 4 διαφορετικά ποδοσφαιρικά γηπεδάκια έχοντας ως αποτέλεσμα 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Το σημαντικότερο όλων όμως, τα χαρούμενα πρόσωπα όλων αυτών των παιδιών και τα ευτυχισμένα, γεμάτα εμπειρίες και κορυφαίες αθλητικές στιγμές, μάτια τους!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Ηφαιστία, όχι αστεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΑΠ αναφέρει:

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 10.000 παιδιών και 13.000 γονέων – συνοδών, πραγματοποιήθηκαν τα δέκα φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ σε πόλεις της Ελλάδας. Στο μοναδικό αυτό ταξίδι που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώθηκε εχθές στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΠΑΠ με τη συμμετοχή των 125 Αθλητικών Ακαδημιών του Προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μοιράστηκε τη χαρά του αθλητισμού σε Ξάνθη, Ιωάννινα, Λάρισα, Άργος, Κατερίνη, Περιστέρι, Πάτρα, και δύο φορές στην Αθήνα.

Στη δέκατη γιορτή του αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή 12 Ιουνίου, στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη και σε αυτή συμμετείχαν 900 παιδιά και 1.200 γονείς – συνοδοί.

Στο φεστιβάλ που αφορούσε ακαδημίες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του νομού της Φλώρινας και της Λήμνου έδωσαν παρόν 13 ακαδημίες: ΑΣ Κανονιέρηδες, Π. Μελάς Σταυρούπολης, Πασαφ. Παπαφείου, ΑΟ Ερμής Καλαμαριά, ΔΑΣ. Ωραιοκάστρου, Πυλαίας ΑΕ Θες/νίκης, Μάραθων Καλαμαριάς, Ποσειδών Καλαμαριάς, Κεραυνός Κολχικού, Ηφαιστία Λήμνου, ΑΠ. Κιλκίς Αλέξανδρος, Μ. Αλέξανδρος Φλώρινας και Δόξα Δράμας.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος, ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν οι: Βασίλης Χατζηπαναγής, Γιάννης Γιαννούλης, Άρης Γρηγοριάδης, Κώστας Μπανιώτης, Γιάννης Αρζουμανίδης, Δημήτρης Τσεκερίδης, Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης και Πασχάλης Κουλούμογλου.

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:
•Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
•Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
•Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
•Ασφαλιστική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
•Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

youtube channel