Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανακοινώθηκε το σχέδιο «Αθηνά». Αμετακίνητη η Πανεπιστημιακή σχολή της Λήμνου

afoi poriazi

charitakis banner new

Ανακοινώθηκε το σχέδιο «Αθηνά». Αμετακίνητη η Πανεπιστημιακή σχολή της Λήμνου
31.01.2013 | 17:58

Ανακοινώθηκε το σχέδιο «Αθηνά». Αμετακίνητη η Πανεπιστημιακή σχολή της Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αναλυτικά το σχέδιο «Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο αναδιοργανώνονται τα Πανεπιστήμια και συγχωνεύονται τμήματα και σχολές παρουσίασε το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχεδιασμό του Υπουργείου, στην Αθήνα θα λειτουργεί ένα ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Το ομόσπονδο ίδρυμα θα ονομαστεί «Αδαμάντιος Κοραής» και θα ενταχθούν σε αυτό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Γεωπονική Σχολή, το Πάντειο και Χαροκόπειο.

Στην Αθήνα θα δημιουργηθεί και ομόσπονδο τεχνολογικό ίδρυμα και σε αυτό θα υπαχθούν τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο θα συνδεθεί με πανεπιστήμια του εξωτερικού στα οποία λειτουργούν έδρες ελληνικών σπουδών.

Συνολικά προβλέπεται η συγχώνευση ή απορρόφηση 97 τμημάτων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και με αυτό τον τρόπο οι 63 πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστήμια μειώνονται στις 51.

Στην Περιφέρεια, όσα πανεπιστήμια έχουν διοικούσες επιτροπές ή λιγότερα από τέσσερα τμήματα, απορροφώνται από αλλά πανεπιστήμια. Παράλληλα 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταργούνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες και εικασίες, το Πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου, παραμένει αμετακίνητο στη θέση του, όπως είχε ενημερώσει εξάλλου στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Δήμαρχος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μίλησαν τηλεφωνικά μετα την ανακοίνωση των λεπτομερειών του σχεδίου "Αθηνά".

Διαβάστε εδώ ολοκληρωμένο το σχέδιο "Αθηνά".
Στις σελίδες 20 και 21 δείτε αναλυτικά τις κατά τόπους διαφοροποιήσεις, πριν και μετά την εφαρμογή του σχεδίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018