Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στην Ελλάδα των «μεταρρυθμίσων», το ρουσφέτι παραμένει...αμεταρρύθμιστο! | Σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ για τη λειτουργεία των ΚΕΠΑ

banner roots

Στην Ελλάδα των «μεταρρυθμίσων», το ρουσφέτι παραμένει...αμεταρρύθμιστο! | Σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ για τη λειτουργεία των ΚΕΠΑ
31.01.2013 | 19:41

Στην Ελλάδα των «μεταρρυθμίσων», το ρουσφέτι παραμένει...αμεταρρύθμιστο! | Σοβαρές καταγγελίες της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ για τη λειτουργεία των ΚΕΠΑ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠΑ προχώρησε η Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου, με επιστολή της προς την Προϊσταμένη της Δ/νσης Αναπηρίας, αρμόδιας για τις Επιτροπές ΚΕΠΑ κ. Νιαρχάκου Ελένη.

Σύμφωνα με την καταγγελία ενώ οι ουρές στα ΚΕΠΑ αυξάνονται διαρκώς, όπως και οι μήνες που περιμένουν άτομα με αναπηρία τη σειρά τους, όσοι έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη", δεν αντιμετωπίζουν απολύτως κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

"κ. Προϊσταμένη
Με το 37/11-09-2012 σχετικό έγγραφό μας σας είχαμε αναπτύξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, προκειμένου να εξεταστούν από τις επιτροπές για την πιστοποίηση της αναπηρίας και την έκδοση του ποσοστού, και με το σχετ. Γ05/105/27-09-2012 δικό σας έγγραφο μας απαντήσατε ότι αυτό θα λυθεί μετά την υπογραφή σύμβασης με περισσότερους γιατρούς, όπως έχετε προγραμματίσει.

Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζετε το πρόβλημα και την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να «ξεμπλοκάρει» το σύστημα, εξακολουθεί στον ίδιο και χειρότερο βαθμό η καθυστέρηση, με αποτέλεσμα περισσότερα Άτομα με Αναπηρία να εγκλωβίζονται σ’ αυτό και να μεγαλώνει η «ουρά». Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι το φαινόμενο των «πολιτικών παρεμβάσεων», το οποίο αναβίωσε πάλι και οι έχοντες «μπάρμπα στην Κορώνη» καταφέρνουν χωρίς αναμονή να εξετάζονται «κατά προτεραιότητα»!!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προσβλητική, για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, αυτή κατάσταση και δηλώνουμε ότι θα πολεμήσουμε μέχρι επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα όλοι ο πολίτες να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να αναγνωρίζεται το δικαίωμά τους για αξιοπρέπεια και σεβασμό, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας.

Καταγγέλλουμε κάθε μορφή πολιτικής παρέμβασης, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε όλοι και απαιτούμε να σταματήσει αυτή η άθλια συνήθεια των πολιτικών, η κατάχρηση δηλαδή της εξουσίας, που ανερυθρίαστα εκμεταλλεύονται.

Καταγγέλλουμε κάθε μορφή πολιτικής παρέμβασης. Είναι προκλητικό αυτοί που δημιούργησαν τα ΚΕΠΑ και τον ΚΕΒΑ για να βάλουν χέρι στις τσέπες και τα δικαιώματά μας, αυτοί που ασύστολα μας λοιδόρησαν στο όνομα των “μαϊμού αναπήρων”, σήμερα να παρεμβαίνουν και να καταστρατηγούνται οι λίστες αναμονής, με αποτέλεσμα κάποιοι να εξετάζονται άμεσα, ενώ κάποιοι άλλοι να περιμένουν ακόμη και περισσότερο από ένα χρόνο. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα, δηλωτική ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος

Απαιτούμε άμεσα να επιταχυνθεί ο ρυθμός των συνεδριάσεων των επιτροπών στα ΚΕ.Π.Α. της Περιφέρειάς μας, αλλά και όπου καθυστερούν και καλούμε τη Διοίκηση του ΙΚΑ και κάθε υπεύθυνο να πιέσει, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία της αναμονής των υποψηφίων για εξέταση και πιστοποίηση της αναπηρίας τους, καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος που δικαιούνται.

Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία, τους φορείς Α.μεΑ., τις οικογένειές τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τους αγώνες που έρχονται, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιδράσουμε.
Απαιτούμε από τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Π.Σ. της Περιφέρειάς μας να πάρουν θέση και να πιέσουν τη Διοίκηση ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, ώστε να λειτουργήσουν οι επιτροπές ΚΕ.Π.Α. στους Νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου με γρηγορότερο ρυθμό και να εξεταστούν άμεσα οι χρονίζουσες αιτήσεις.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Α.μεΑ. να ασκήσει κάθε μέτρο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση και να λυθεί επιτέλους αυτό το μείζον θέμα, που ταλαιπωρεί και εξαθλιώνει τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους και να μην αρκείται σε υποσχέσεις για υπομονή.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και επ’ ουδενί να παίζει το οποιοδήποτε παιχνίδι στις πλάτες μας. Στηριζόμαστε στις τοπικές κοινωνίες και στους οργανωμένους κοινωνικοσυνδικαλιστικούς φορείς, που συγκρούονται με αυτή την πολιτική. Θα ακολουθήσει κοινοποίηση για τον τόπο και το χρόνο της κινητοποίησης – διαμαρτυρίας μας".

Σχόλιο του Fm100: Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, τα τηλέφωνα χτυπούν ακόμα και την ώρα που συνεδριάζουν οι Επιτροπές, προκειμένου να επηρεάσουν βουλευτές, τα ποσοστά αναπηρίας.
Ενώ, την ίδια ώρα που άνθρωποι περιμένουν έως και ένα χρόνο για να περάσουν απο την Επιτροπή, άλλοι, "οι εκλεκτοί της εξουσίας", έχουν περάσει σε ένα δεκαήμερο, ακόμα και δύο φορές.
Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα μεταρρυθμίζεται...

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel