Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση Σηφουνάκη με Μουσουρούλη

afoi poriazi

charitakis banner new

Συνάντηση Σηφουνάκη με Μουσουρούλη
01.02.2013 | 19:13

Συνάντηση Σηφουνάκη με Μουσουρούλη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου πραγματοποίησαν σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρμόδιοι για θέματα Ναυτιλίας Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκης, και Ν. Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, το οποίο, όπως επεσήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χρήζει περαιτέρω αλλαγών και διορθωτικών παρεμβάσεων, ως προς α). το ζήτημα της ναυτολόγησης - όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί για την προωθούμενη ρύθμιση με την οποία καθιερώνονται ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Επίσης επισημάνθηκε  η ανάγκη να συνδυαστούν τα μέτρα βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με παρεμβάσεις προστασίας των εργαζομένων, β). της λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος - όπου τονίσθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι στο πλαίσιο του υφιστάμενου ν. 3922/2011, γ). της Πλοηγικής Υπηρεσίας, και δ). της λειτουργίας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων. Συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η διαβούλευση, ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων, πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Όσον αφορά  τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης με όλους τους φορείς της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των σωματείων των εργαζομένων, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και συναντίληψης και να αποφευχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018