Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Βογιατζή για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου
afoi poriazi
Ερώτηση Βογιατζή για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου
14.03.2013 | 10:54

Ερώτηση Βογιατζή για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε χθες στη Βουλή, Αναφορά και Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης των δανειακών συμβάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου.

Στο πλαίσιο των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση των δανειακών συμβάσεων επιχειρηματικών και φυσικών προσώπων που αδυνατούν να καταβάλουν, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να συμπεριλάβουν στις ρυθμίσεις και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου, η οποία, μετά την αναστολή λειτουργίας της, τελεί υπό εκκαθάριση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ρωτά τους Υπουργούς, εάν προτίθενται να προβούν σε νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στον εκκαθαριστή να τροποποιεί ή να ανανεώνει δανειακές συμβάσεις κάθε κατηγορίας με στόχο να υλοποιεί διακανονισμούς των δανείων, προσφέροντας έτσι στους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου την ίδια ευελιξία με αυτή που έχουν τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο Βουλευτής επισημαίνει σχετικά:

«Θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπόψη του στις ρυθμίσεις για τις οφειλές των δανειοληπτών το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρο το Νομό Λέσβου μετά την αναστολή λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, της οποίας μάλιστα το ενήμερο χαρτοφυλάκιο των δανείων δεν έχει μεταφερθεί σε καμία άλλη τράπεζα. Θα πρέπει δηλαδή, στους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών τους, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Πολύ περισσότερο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ήδη αυτή τη στιγμή έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα στους επιχειρηματίες και ιδιώτες του νησιού μας με συνέπειες που απειλούν σοβαρά την τοπική οικονομία».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018