Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Σηφουνάκη και δύο ακόμα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού
afoi poriazi
Ερώτηση Σηφουνάκη και δύο ακόμα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ  για την ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού
14.03.2013 | 13:54

Ερώτηση Σηφουνάκη και δύο ακόμα βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση σχετικά με την αδράνεια και ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα των αερομεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Ν. Σηφουνάκης, Β. Κεγκέρογλου και Θ. Μωραϊτης προς του υπουργούς κκ. Κ. Χατζηδάκη και Ι. Στουρνάρα.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, στον τομέα των αερομεταφορών, οι δύο βασικές εταιρείες Olympic Air και Aegean Airlines, με την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη ανοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό σε εναρμονισμένες πρακτικές, δημιουργώντας de facto καρτέλ στην αγορά αερομεταφορών.

Οι βουλευτές αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη φαινομένων καρτέλ, όπως: α) το μοίρασμα της εσωτερικής αγοράς, έτσι ώστε το πτητικό έργο των δύο «ανταγωνιστριών» εταιρειών να μην αλληλεπικαλύπτεται, β) η διακοπή αεροπορικών δρομολογίων παραμένοντας μία μόνο εταιρεία σε συγκεκριμένα δρομολόγια εσωτερικού, γ) η διατήρηση υψηλών τιμών στα εισιτήρια εσωτερικού, υψηλότερων ακόμα από τις τιμές για πτήσεις εξωτερικού και δ) ο επιμερισμός της αγοράς στις γραμμές εξωτερικού.

Ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις παραπάνω εξόφθαλμες παραβάσεις και καταχρηστικές πρακτικές στον ανταγωνισμό είναι ανύπαρκτος, επισημαίνεται στην Ερώτηση, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα είτε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού – υπό την παρούσα της ηγεσία - είναι παντελώς ανίκανη και ανεπαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων της, είτε η αδράνειά της είναι εσκεμμένη για να συγκαλύψει παράνομες πρακτικές που ζημιώνουν τον καταναλωτή και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.

Επίσης, στην Ερώτηση αναφέρεται ότι το κύρος και η αξιοπιστία της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν πληγεί βάσει δημοσιευμάτων, λόγω της αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας για θέματα μισθοδοσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, φέρεται να έχει ζητήσει τον Δεκέμβριο του 2011 από το Ελεγκτικό Συνέδριο την ανάκληση των μειώσεων στις αποζημιώσεις των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την επιστροφή των αποζημιώσεων στα επίπεδα του 2009.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν την αδράνεια και ανεπάρκεια της Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν προτίθενται να διατηρήσουν την παρούσα ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018