Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Aqua Maria: Το Casus Belli για τη Λήμνο επιστρέφει
afoi poriazi
Aqua Maria: Το Casus Belli για τη Λήμνο επιστρέφει
15.03.2013 | 15:40

Aqua Maria: Το Casus Belli για τη Λήμνο επιστρέφει

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η πρόθεση της εταιρείας, είναι να επαναφέρει το Aqua Maria, με το επιχείρημα ότι πληροί τις προϋποθέσεις. Ιδού και τα δρομολόγια, των οποίων την έγκριση επιδιώκει η Ναυτιλιακή:

                                          1827 10200774640198007 1924027228 n

Για να αποφεχθεί αυτό το τετελεσμένο, καταβάλλονται προσπάθειες από τον Δήμο της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, να εξασφαλιστούν δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία, προκειμένου αυτή, να μην ανάψει το πράσινο φως στην εταιρεία, παραχωρώντας την έγκριση που επιδιώκει.

Πριν από λίγες μέρες, οι Δήμαρχοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  απηύθηναν επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μουσουρούλη, στην οποία του εκθέτουν για ακόμη μια φορά το πρόβλημα και ζητούν ευσπευσμένα συνάντηση. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει απάντηση από τον Κ. Μουσουρούλη.

Εντωμεταξύ, στη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μπορεί να μην συμπεριλαμβανόταν το θέμα της έγκρισης των δρομολογίων του Aqua Maria στα δρομολόγια της Λήμνου, στην ημερήσια διάταξη όμως, υπήρξε ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό για την Λήμνο αλλά και για ολόκληρο το Αιγαίο. Το γεγονός ότι αναβλήθηκε η συζήτηση του, δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν, διότι η Ναυτιλιακή θα επιστρέψει.

Το θέμα, αφορούσε στο αίτημα που έχει καταθέσει η Ν.Ε.Λ προς το Σ.Α.Σ, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή  επί μια επιπλέον τριετία, του πλοίου Θεόφιλος.

Θυμίζουμε, ότι οι 12ετής συμβάσεις, που υπογράφησαν από την κυβέρνηση Καραμανλή, είχαν βασικό άξονα την υποχρέωση της εξεύρεσης καινούριων πλοίων μέσα σε μια 3ετία. Δόθηκε όμως παράταση δύο χρόνων, ενώ αργότερα με νεότερη Νομοθετική Ρύθμιση, η Πολιτεία έδωσε στους πλοιοκτήτες, τη δυνατότητα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια, υπό την αίρεση της έγκρισης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Αυτήν ακριβώς την έγκριση επιχείρησε να πάρει, στη χτεσινή συνεδρίαση η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή των Δημάρχων Αντώνη Χατζηδιαμαντή και Χαράλαμπου Μακρή και εδώ την επιστολή προς τον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ κ. Μπούσιο καθώς και στα μέλη του οργάνου.

Πάντως η εξέλιξη της όλης υπόθεσης, αποδεικνύει περίτρανα, ότι η διεκδικητική γραμμή της Λήμνου, πρέπει να επιμείνει στη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος. Όσο οι συμβάσεις θα προβλέπουν για την Λήμνο, πλοία 4ης κατήγορίας, πάντα ένα Aqua Maria θα απειλεί τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού.

Αναμένουμε εξελίξεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λίγες ώρες από τώρα...

 

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018