Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος ως Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός στο Φεστβάλ Γαστρονομίας

banner roots

Η Λήμνος ως Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός στο Φεστβάλ Γαστρονομίας
15.03.2013 | 17:13

Η Λήμνος ως Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός στο Φεστβάλ Γαστρονομίας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Εχθές Πέμπτη 14 Μαρτίου, μετά από  πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παραγωγών της Λήμνου.

Στην συνάντηση, συζητήθηκε η συμμετοχή της Λήμνου στο πρότυπο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», που θα πραγματοποιηθεί στο νέο Μουσείο Μπενάκη στις 24-25-26 Μαΐου 2013.

Γύρω από το τραπέζι συνεδριάσεων, κάθησαν, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο κ. Σκάλκος Δημήτρης, εκπρόσωπος του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μπουλώτης Δημήτρης και Τσανταρλιώτης Παναγιώτης, ο κ. Παπαδόπουλος Ιάκωβος, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου, ο κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Μύρινας, εκπρόσωποι του νεοσύστατου συλλόγου εστίασης, επιχειρηματίες και φυσικά παραγωγοί.

Ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την θετική τους άποψη για την συμμετοχή της Λήμνου σε αυτό το μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ, μέσω του οποίου στόχος είναι η προβολή της ιδιαίτερης γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, στην παγκόσμια αγορά.

Εξάλλου, το Φεστιβάλ αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς, στο οποίο και συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες, δίκτυα και φορείς που σχετίζονται με τον χώρο της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ταυτοχρόνως προβάλλεται σε εγχώρια αλλά και διεθνή δίκτυα ενημέρωσης.

Η Λήμνος στο Φεστιβάλ αυτό θα παρουσιαστεί ως «Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός» με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των ωφελειών που αυτό συνεπάγεται.

Η προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού μας, όπως είναι και η εξαιρετική τοπική γαστρονομία, είναι αυτά που θα διαχωρίσουν την Λήμνο, από τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς, συνδέοντας την παραγωγή τοπικών προϊόντων με την τουριστική προσφορά, με αποτέλεσμα και την πολυπόθητη υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Λήμνου.

 

 

                                           DSC09897

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το