Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στα δικαστήρια στέλνει η ΝΕΛ τους αιρετούς εκπροσώπους της Λήμνου | Εκπνέει η προθεσμία της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων προς Υπουργείο και ΝΕΛ
Στα δικαστήρια στέλνει η ΝΕΛ τους αιρετούς εκπροσώπους της Λήμνου | Εκπνέει η προθεσμία της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων προς Υπουργείο και ΝΕΛ
30.03.2013 | 22:28

Στα δικαστήρια στέλνει η ΝΕΛ τους αιρετούς εκπροσώπους της Λήμνου | Εκπνέει η προθεσμία της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων προς Υπουργείο και ΝΕΛ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Λήγει αύριο, το χρονικό περιθώριο, που είχε θέσει στην τελευταία συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου και η οποία αφορά στην ανακοίνωση των δρομολογίων της ΝΕΛ, της εποχικής περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, με τη θέληση να επιδείξει καλή πρόθεση, αποφάσισε να αποδεχτεί μέχρι τις 21 Απριλίου την επαναδρομολόγηση του Aqua Maria στη βασική γραμμή του Λαυρίου, με την ανελαστική προϋπόθεση να ανακοινωθούν επίσημα και να καταχωρηθούν στα προγράμματα της εταιρείας τα δρομολόγια της επόμενης περιόδου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού, στους μελλοντικούς και εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πρόκειται για μια λογική πλην καταχρηστική απαίτηση των κατοίκων του νησιού. Προβλέπεται απο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο η ανακοίνωση των δρομολογίων της θερινής περιόδου το αργότερο μέχρι 1η Απριλίου.
Μην αναρωτηθείτε πόσες φορές έχει καταστρατηγηθεί η νομική αυτή υποχρέωση από την πλευρά της ΝΕΛ και τί κυρώσεις της επιβλήθηκαν, για την μη εφαρμογή του νόμου, γιατί θα μελαγχολήσετε...

Γεγονός παραμένει, ότι η προθεσμία εκπνέει αύριο και έτσι είναι πολύ πιθανό από τη Δευτέρα να δρομολογηθούν εξελίξεις, αφού θεωρείται δεδομένο οτι η εταιρεία δεν πρόκειται να προχωρήσει στο άνοιγμα των πλάνων της. Δεν το έχει κάνει, πάντως, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βράδυ Σαββάτου.

Με αυτά τα δεδομένα να δημιουργούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οδηγούμαστε τη Δευτέρα στην εξ αναβολής από 22 Οκτωβρίου, εκδίκαση της υπόθεσης, με κατηγορούμενους τον Δήμαρχο Λήμνο Αντώνη Χατζηδιαμαντή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

Θυμίζουμε, ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η θυγατρική της "ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ" καθώς και η "Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε.", πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Aqua Maria, έχουν καταθέσει αγωγές συνολικού ύψους 3.000.000€, κατά των δύο αντρών, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος "διέδιδαν ψευδώς και συκοφαντικώς ανακριβή στοιχεία για το πλοίο Aqua Maria", το οποίο όπως αναφέρουν στις αγωγές τους είναι "είναι ένα αξιόπλοο πλοίο".

Ο Δήμαρχος Λήμνου έξω από τα δικαστήρια είχε δηλώσει σχετικά: "Βρεθήκαμε στο Δικαστήριο για να υπερασπιστούμε τους αγώνες του Λημνιακού Λαού. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εταιρείες και τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, εμείς απαιτούμε από το Ελληνικό Κράτος να διασφαλίσει το δικαίωμα των Λημνιών να ζουν στον τόπο τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018