Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προς κοινή δράση με την Ικαρία για την άρση της συγχώνευσης των νοσοκομείων. Την υποσχέθηκαν αλλά ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή της.

banner roots

Προς κοινή δράση με την Ικαρία για την άρση της συγχώνευσης των νοσοκομείων. Την υποσχέθηκαν αλλά ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή της.
18.04.2013 | 09:00

Προς κοινή δράση με την Ικαρία για την άρση της συγχώνευσης των νοσοκομείων. Την υποσχέθηκαν αλλά ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή της.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, συνεδρίασαν εχθές, στο χώρο του Νοσοκομείου του νησιού, προκειμένου, να αποφασιστεί η κατεύθυνση των επόμενων κινήσεων των φορέων, μετά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή των υπεσχημένων, σχετικά με την άρση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Λήμνου με το Βοστάνειο.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο κ. Κατσιγιαννόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, ο οποίος παρουσίσε συνοπτικά όλες τις εξελίξεις -ή μη εξελίξεις- που έχουν μεσολαβήσει, μετά την θετική απόφαση από το ΚΕΣΥΠΕ για την άρση της συγχώνευσης.

Θυμίζουμε, πως αν και η απόφαση του οργάνου ήταν θετική, αν και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ο κ. Λυκουρέντζος, είχε τοποθετηθεί σχετικά και ήταν θετικά διακείμενος, εντούτοις, η απόφαση παραμένει στα χαρτιά, ενώ κάποιες δηλώσεις του Υπουργού από το βήμα της Βουλής δημιουργούν επιφυλάξεις και ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, αναγνώρισε άλλη μια φορά το δίκαιο του αιτήματος, ενώ μετέφερε το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο ίδιος, λίγο πριν τη σύσκεψη με τον κ. Αθανασίου, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.
Ο κ. Αθανασίου, όπως είπε ο Δήμαρχος, τον διαβεβαίωσε για την διαρκή και θετική πρόθεση του Υπουργείου στην κατεύθυνση της υλοποίησης της απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ, αν και δεν έδωσε απάντηση στον κ. Χατζηδιαμαντή, σχετικά με το πως δικαιολογούνται τότε, οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή της.

Επίσης ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Δήμαρχο της Ικαρίας, σχετικά με τον απο κοινού συντονισμό δράσεων, αφού η σχετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ, αφορούσε και στο νοσοκομείο της Ικαρίας, απόφαση που επίσης παραμένει ανεφάρμοστη.

Στη σύσκεψη, παρούσα ήταν και η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου, κ. Κατίνα Τσούνη.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν έλειψε και η ένταση, με αφορμή αποφάσεις της Διοίκησης, που αφορούν στη διάρθρωση της Ιατρικής Υπηρεσίας, θέμα πάντως που δεν αφορούσε το αντικείμενο της σύσκεψης και έτσι με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων (Χατζηδιαμαντής, Κατσιγιαννόπουλος) η συζήτησε επέστρεψε στο βασικό προκείμενο.

Τελικά, ορίστηκε, για μεθαύριο Σάββατο η σύγκλιση της "μικρής" Συντονιστικής, (αποτελείτε, από τον Αντιδήμαρχο Λήμνου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, Κώστα Κατσιγιαννόπουλο Αντιπρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Κώστα Μαδυτινό, Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Κοντολάμπαδο Πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, και Βαγγέλη Δανιήλ εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου), προκειμένου να εξειδικεύσει, να μεθοδεύσει και να προετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις της Λήμνου.

Στο τραπέζι της συζήτησης, η από κοινού με την Ικαρία παράσταση στο Υπουργείο Υγείας, και η επιδίωξη συνάντησης με τον Υπουργό.
Σίγουρα θα τεθεί και η πρόταση για "εσωτερικές" κινητοποιήσεις στη Λήμνο, αν και πάντως δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι θα λειτουργήσουν έστω και κατ ελάχιστον υποβοηθητικά ή θα αποτελέσουν απλώς, ακόμα ένα "αυτομαστίγωμα".

 

Πηγή: Δέσποινα Βασιλειάδου

 

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το