Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προοπτικές για λειτουργία Τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας στη Λήμνο | Έχει εγκριθεί από το 2007 στο ΕΠΑΛ Μούδρου αλλά ουδέποτε λειτούργησε
Προοπτικές για λειτουργία Τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας στη Λήμνο | Έχει εγκριθεί από το 2007 στο ΕΠΑΛ Μούδρου αλλά ουδέποτε λειτούργησε
14.06.2013 | 13:52

Προοπτικές για λειτουργία Τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας στη Λήμνο | Έχει εγκριθεί από το 2007 στο ΕΠΑΛ Μούδρου αλλά ουδέποτε λειτούργησε

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πριν μερικά χρόνια, η ιδιωτική πρωτοβουλία έκανε μια δωρεά, στη Σχολική Επτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με βάση αυτήν, δημιουργήθηκε σ ένα σχολικό χώρο της Λήμνου, ένα σύγχρονο θερμοκήπιο 80 τμ.

Η κατασκευή του, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο, για την δημιουργία Τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας, στο ΕΠΑΛ του Μούδρου, τμήμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από το 2007, αλλά ουδέποτε λειτούργησε ως σήμερα.

Ας δούμε όμως την ιστορία αναλυτικά:     

Πριν δύο χρόνια η εταιρία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ η οποία δραστηριοποιήθηκε στη Λήμνο, εξέφρασε την πρόθεσή της να προσφέρει ένα ποσό (3725,20 +  ΦΠΑ 624,03=4349,23) για την κατασκευή θερμοκηπίου για σχολική χρήση.

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   αποδέχθηκε ομόφωνα τη Δωρεά και αποφάσισε να συμπληρώσει το επιπλέον ποσό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση του έργου.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανήλθε στο ποσό των 6162 ΕΥΡΩ. (Ίσως, να υπάρξει μία μικρή απόκλιση προς τα πάνω, για πρόσθετες εργασίες).  

Από το ποσό αυτό τα 4349,23 διατέθηκαν από τον χορηγό (ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), ενώ το υπόλοιπο, από τη Σχολική Επιτροπή.

Αυτό που μένει, είναι να κινηθεί προς την ενεργοποίηση του τμήματος, η διοίκηση της Εκπαίδευσης, δηλαδή η Διεύθυνση του ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ, ο Σύλλογος Διδασκόντων στο ΕΠΑΛ Μούδρου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, το αρμόδιο Υπουρείο ΥΠΕΠΘ, αλλά και κάθε άλλος αρμόδιος.

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας, επιβάλλεται να λειτουργήσει τώρα, αφού οι βασικές υποδομές υπάρχουν. Βέβαια, για την λειτουργία του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η ύπαρξη οργανωμένου εργαστηρίου, το οποίο είναι αμφίβολο έαν μπορεί να κατασκευαστεί στη παρούσα χρονική στιγμή και εν μέσω κρίσης. Μπορούν, κάλλιστα όμως, να χρησιμοποιηθούν, είτε το εξοπλισμένο εργαστήριο του Γενικού Λυκείου, που υφίσταται ήδη στο κτίριο του ΕΠΑΛ, είτε το αντίστοιχο του Γυμνασίου, σε κτίριο, λίγα μέτρα πιο μακριά.

"Η λειτουργία τμήματος μαγειρικής που λειτουργεί ήδη στο ΙΕΚ Λήμνου, το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τώρα, η ενδεχόμενη ανάπτυξη του νέου τμήματος στο ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης, στον τομέα της γεωργίας και της γαστρονομίας, ενισχύοντας την προσπάθεια προβολής των προϊόντων της Λήμνου, δήλωσε στο σταθμό μας πριν λίγο ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Σκούρας.

Η Σχολική Επιτροπή, καλεί τους γονείς και τους μαθητές, να είναι σε επαφή με το ΕΠΑΛ Μούδρου και να ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα γύρω από το θέμα και ευχαρστεί :

"Την εταιρία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την ευγενική της προσφορά. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή, και έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει ένα έργο που το είχαμε ανάγκη. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον συμπατριώτη μας κ. Νίκο Καραμόσχο και την κ Αρχοντάκη.

Το Δήμο Λήμνου που χρηματοδότησε με επιπλέον ποσό τη ΣΕ για το σκοπό αυτό.

Τον κ. Κοντάρα προϊστάμενο ΔΔΕ ν. Λέσβου που συμφώνησε αμέσως με την κατασκευή του έργου και από τη θέση του βοηθά τη διεύθυνση του Σχολείου να πετύχει το στόχο της".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel