Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου: Ανακοίνωση για τα ζητήματα Υγείας – Πρόνοιας και του Νοσοκομείου Λήμνου
22.07.2019 | 12:18

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη των σωματείων και φορέων για τα ζητήματα Υγείας-Πρόνοιας και του Νοσοκομείου της Λήμνου, επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θα χειροτερεύει όσο δεν θα αναπτύσσονται μαζικοί, οργανωμένοι αγώνες για στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Όσο δεν αντιπαλεύεται η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας-Πρόνοιας, πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν ευλαβικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της έλλειψης παθολόγων ιατρών στο νοσοκομείο του νησιού. Από το 2014 μέχρι το Μάρτιο του 2017, δηλαδή με κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η σοβαρή αυτή έλλειψη αντιμετωπίστηκε με την πρόχειρη και προσωρινή λύση της σύμβασης με μπλοκάκι ιδιώτες ιατρούς παθολόγους.

Θεωρούμε ότι αποπροσανατολίζουν και δεν βοηθούν στον αγώνα για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, οι απόψεις που ακούστηκαν στη σύσκεψη για την ανοχή στις ελαστικές σχέσεις εργασίας των γιατρών (συμβασιούχοι, με μπλοκάκι), για την ανάληψη ευθυνών πέρα από την ειδικότητά τους, ως «αναγκαίο κακό». Ριζική λύση για παράδειγμα στο δράμα των καρκινοπαθών θα δοθεί μόνο με το διορισμό μόνιμου ογκολόγου στο νοσοκομείο και εκεί πρέπει «να χτυπούν όλα τα σφυριά», ασθενών και εργαζομένων.

Το ίδιο αποπροσανατολιστική είναι και η συζήτηση περί έλλειψης διοίκησης ή κακοδιοίκησης του νοσοκομείου, αφού η κάθε διοίκηση εφαρμόζει την ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Αυτό έδειξε και η θητεία όλων όσων πέρασαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι τώρα.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μαζί με τα ταξικά σωματεία να προχωρήσουν σε άμεσους μαζικούς και οργανωμένους αγώνες με το πλαίσιο αιτημάτων των σωματείων. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε την υγεία μας χωρίς να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47