Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου: «Επικίνδυνες οι θέσεις Μουτζούρη για το προσφυγικό»
Φωτογραφία: stonisi.gr Φωτογραφία: stonisi.gr
04.09.2019 | 14:21

ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου: «Επικίνδυνες οι θέσεις Μουτζούρη για το προσφυγικό»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Επικίνδυνες» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου τις θέσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη αναφορικά με το προσφυγικό, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως τονίζει η παράταξη στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, οι θέσεις του κ. Μουτζούρη «"χαϊδεύουν" τα αυτιά εθνικιστικών ομάδων καλλιεργώντας εθνικισμό και ρατσισμό» ενώ διαμορφώνουν «το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η προαναγγελθείσα σύσκεψη των δημάρχων των νησιών του Β. Αιγαίου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου:

«Με αφορμή τη θέση που ανέπτυξε κατά το χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης ότι: "Δεν θα επιτρέψουμε την Εθνική, Ιστορική και Φυλετική αλλοίωση των νησιών...", έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Οι θέσεις αυτές είναι επικίνδυνες και "χαϊδεύουν" τα αυτιά εθνικιστικών ομάδων καλλιεργώντας εθνικισμό και ρατσισμό.

Με τη θέση του αυτή δείχνει την πλήρη ταύτισή του με την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και με την κυβέρνηση που υλοποιεί, όπως και η προηγούμενη, αυτή την πολιτική που γεννά πολέμους, προσφυγιά, ξεριζωμό.

Αυτή η συμφωνία, αλλά και η ιμπεριαλιστική "ειρήνη" -με συνευθύνη της χώρας μας, αφού συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- έχουν μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες βασανισμένων ψυχών - θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους, στοιβάζοντάς τους σε ακατάλληλες υποδομές υπό άθλιες συνθήκες.

Η θέση αυτή του περιφερειάρχη διαμορφώνει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η προαναγγελθείσα σύσκεψη των δημάρχων των νησιών του Β. Αιγαίου, δηλαδή:

  • Της επικρότησης των αυταρχικών και κατασταλτικών μέτρων.
  • Της εναπόθεσης στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
  • Της καλλιέργειας αυταπατών στους νησιώτες ότι με την αποσυμφόρηση των ΚΥΤ είμαστε σε θετικό δρόμο.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Βορείου Αιγαίου θεωρεί ότι ήρθε η ώρα:

  • Να κλείσουν τα hot spots σε όλα τα νησιά.
  • Να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απ' τα νησιά στην Ελληνική ενδοχώρα, όπου εκεί σε ανθρώπινες συνθήκες να εξετάζονται γρήγορα τα αιτήματά τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στους τόπους προορισμούς τους.
  • Να αποζημιωθούν 100% όλοι οι κάτοικοι των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές απ' την εξέλιξη του κοινωνικού φαινομένου.
  • Να εξασφαλιστεί η εργασία των σημερινών εργαζομένων στις προσφυγικές δομές, στους δήμους ή τις περιφέρειες του τόπου κατοικίας τους.

Καλούμε όλους τους φορείς του Β. Αιγαίου να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη λύση του Προσφυγικού σ' αυτή την κατεύθυνση».

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018