Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Λήμνου: Στις 12/9 η τελική ημερομηνία παραλαβής Μοσχάτου Αλεξανδρείας | Τι ισχύει για Λημνιό (Καλαμπάκι)
ikteo limnou
Ένωση Λήμνου: Στις 12/9 η τελική ημερομηνία παραλαβής Μοσχάτου Αλεξανδρείας | Τι ισχύει για Λημνιό (Καλαμπάκι)
09.09.2019 | 11:50

Ένωση Λήμνου: Στις 12/9 η τελική ημερομηνία παραλαβής Μοσχάτου Αλεξανδρείας | Τι ισχύει για Λημνιό (Καλαμπάκι)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Αλλάζει το πρόγραμμα τρυγητού των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας, όπως ανακοίνωσε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου - Η Ένωση.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, τελική ημερομηνία παραλαβής ορίζεται πια η Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου (αντί της Παρασκευής 13/09 που ίσχυε αρχικά).

Όσον αφορά τον φετινό τρυγητό των ερυθρών σταφυλιών ποικιλίας Λημνιό θα ισχύσουν  τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία παραλαβής των ερυθρών σταφυλιών ποικιλίας Λημνιό (Καλαμπάκι) ορίστηκε η Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Η ημέρα παραλαβής αυτών θα είναι μία (1). Η παραλαβή των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο. Τονίζεται πως αυτή τη μέρα θα παραλαμβάνονται μόνο σταφύλια της ποικιλίας Λημνιό και καμίας άλλης ποικιλίας ερυθρά σταφύλια.

Η παραλαβή των ερυθρών σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από τις 07.00 το πρωί, με στόχο να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το μεσημέρι.

Όσοι παραγωγοί εκδίδουν οι ίδιοι τιμολόγιο πώλησης ή ανήκουν στο ειδικό καθεστώς, παρακαλούνται όπως το κάνουν γνωστό στο ζυγιστήριο κατά την προσέλευσή τους. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση. Όσοι παραγωγοί δεν είναι μέλη του Α.Σ. Λήμνου αλλά ενδιαφέρονται για την παράδοση σταφυλιών παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία του Α.Σ. Λήμνου προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εγγραφής τους.

Στο οινοποιείο θα υπάρχει επιτροπή εκτίμησης της ποιότητας, που θα απαρτίζεται από τους:

  • 1) κο Νίκο Βακιρτζή, Χημικό Μηχανικό
  • 2) κο Μάρκο Λουλάκη, Τεχνολόγο Γεωπόνο

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρυγητού, θα υπάρχουν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη ζύγιση, την έκδοση τιμολογίων στο ζυγιστήριο και τη μπωμομέτρηση, καθώς και συνεργείο εργατών που θα εκφορτώνουν τα οχήματα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018