Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινάει ο τρύγος στη Λήμνο | Τι θα ισχύσει τη φετινή χρονιά

banner roots

Ξεκινάει ο τρύγος στη Λήμνο | Τι θα ισχύσει τη φετινή χρονιά
19.08.2021 | 20:23

Ξεκινάει ο τρύγος στη Λήμνο | Τι θα ισχύσει τη φετινή χρονιά

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου - Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του πως για τον φετινό τρυγητό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 27η Αυγούστου 2021, ημέρα Παρασκευή, με την παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικής καλλιέργειας. Οι ημέρες παραλαβής αυτών θα είναι τρεις (4) και πιο συγκεκριμένα οι 27- 28 -29-30 Αυγούστου 2021.

Ακολούθως, θα γίνει η παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας συμβατικής καλλιέργειας με έναρξη παραλαβής αυτών την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 και για τέσσερις (4) ημέρες συνολικά, μέχρι και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα λοιπά ερυθρά οινοποιήσιμα σταφύλια με μοναδική ημέρα παραλαβής τους το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021. Σε περίπτωση που ορισμένα ερυθρά οινοποιήσιμα σταφύλια δεν έχουν φτάσει στον κατάλληλο βαθμό ωρίμανσης μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, η παραλαβή τους θα γίνει μαζί με τα ερυθρά σταφύλια ποικιλίας Λημνιό, σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Θα ακολουθήσει στη συνέχεια και πάλι παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας συμβατικής καλλιέργειας με έναρξη παραλαβής αυτών τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 και για επτά (7) ημέρες συνολικά, μέχρι και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Αν οι ποσότητες είναι περισσότερες οι ημέρες θα διευρυνθούν.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα παραληφθούν τα ερυθρά σταφύλια ποικιλίας Λημνιό για τα οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του τρυγητού για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής τους.

Η παραλαβή όλων των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο.

Τη φετινή χρονιά, και προς διευκόλυνση των παραγωγών – μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού, εγκαινιάζεται η μέθοδος παράδοσης με προκαθορισμένο ραντεβού του παραγωγού.

Γιa το λόγο αυτό θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με το οινοποιείο της οργάνωσης , και καθορισμένο υπάλληλο, για τον ορισμό της ημέρας παράδοσης των σταφυλιών του κάθε παραγωγού.

Ο αριθμός του τηλεφώνου θα είναι 698 34 06 149 και θα είναι ενεργός από τις 7:00-15:00 και από τις 17:00-19:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Τονίζεται ότι η παραλαβή των σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από 07.00 έως τις 15.00

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση.

Τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού, που είναι και τα μόνα που μπορούν να παραδώσουν σταφύλια, θα πρέπει κατά τη προσέλευση τους στο σημείο ζύγισης να επιδεικνύουν τη κάρτα μέλους, καθώς αυτή αποτελεί και το μόνο αποδεικτικό της ιδιότητας τους. Όσα μέλη μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραλάβει τη κάρτα μέλους θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προσέλθουν στα γραφεία της οργάνωσης προκειμένου να τη παραλάβουν. Τονίζεται ότι δεν θα παραληφθούν σταφύλια από παραγωγούς μη μέλη του Συνεταιρισμού και από παραγωγούς που δεν φέρουν τη κάρτα μέλους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel