Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον «αέρα» το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου | Ακατάλληλα όλα τα γήπεδα της Λήμνου
Στον «αέρα» το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου | Ακατάλληλα όλα τα γήπεδα της Λήμνου
27.06.2013 | 17:50

Στον «αέρα» το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου | Ακατάλληλα όλα τα γήπεδα της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στον «αέρα», όπως όλα δείχνουν, είναι το πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της Λήμνου, μετά την ακαταλληλότητα που διαπιστώθηκε, σε όλα τα γήπεδα του νησιού.

Με βάση το νόμο που ισχύει από το 2000 για την καταλληλότητα των γηπέδων, δημιουργήθηκε επιτροπή με σκοπό να επισκεφθεί όλα τα γήπεδα και προκειμένου να κρίνει αν πληρούν  τις προδιαγραφές για να φιλοξενούν τους  ποδοσφαιρικούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Μέτα τον έλεγχο που πραγματοποίησε η επιτροπή, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις, όπως η απουσία εξοπλισμένου ιατρείου, η ελλειπής περίφραξη, οι μη ικανοποιητικές διαστάσεις σε πολλά γήπεδα. Διαπιστώθηκε ακόμα και έλλειψη κατάλληλου  χώρου  προσέγγισης  νοσοκομειακού οχήματος. 

Μετά από όλα αυτά, η επιτροπή έκρινε, πως κανένα γήπεδα δεν πληροί τις προδιαγραφές, για  να χαρακτηριστεί  κατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων.

Την επιτροπή που πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα γήπεδα του νησιού, αποτελούσαν οι: Μουχτής, Κρομμυδέλης, Τούμπος, Μοσχάκης, Τσαβδαρίδης.

Ο κ. Μοσχάκης, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή,  μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του FM 100  «Θέμα και ανάθεμα» επισήμανε  τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα και τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε 4 από αυτά, προκειμένου να υλοποιούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός του πρωταθλήματος. Αυτά τα τέσσερα γήπεδα θα μπορούσαν να ήταν το στάδιο της Μύρινας, της Ατσικής , του Κοντιά, της Ηφαιστίας και το "ξερό" της Μύρινας.

Ανέφερε επίσης  ότι η έκθεση συντάθηκε  πέρυσι τον Αύγουστο, αλλά η ισχύς του νόμου πήρε αναβολή για ένα χρόνο μετά από τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Αν όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχάκης "γινόταν κάποιος σοβαρός τραυματισμός και δεν μπορούσε το νοσοκομειακό να προσεγγίσει το χώρο, τότε υπόλογοι  θα ήμασταν όλοι μας, δηλαδή, τα μέλη της επιτροπής" και συνέχισε:  "Αναφέρουμε συνεχώς την ακαταλληλότητα των γηπέδων, το πόρισμα είναι γνωστό καιρό, ήδη θα έπρεπε να τα τρέχουν από το Δήμο κάποια πράγματα, δεν ξέρω για ποιό λόγο έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ".

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με τα σωματεία και τον Δήμαρχο Λήμνου, για το θέμα.

 

 

Ακούστε ένα απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη του κ. Μοσχάκη:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018