Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Βογιατζή στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β.Α Αιγαίου
Επιστολή Βογιατζή στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β.Α Αιγαίου
27.06.2013 | 09:52

Επιστολή Βογιατζή στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β.Α Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς το νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, απέστειλε το πρωί της Τετάρτης ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου και της Λήμνου αλλά και των υπόλοιπων νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέχεια της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε υποβάλει ο Βουλευτής, προς τον τ.Υπουργό, κ. Μουσουρούλη, τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και της επιστολής που είχε αποστείλει τον Απρίλιο, ενημέρωσε εκ νέου το νεοδιορισθέντα Υπουργό για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αυτών με τη Θεσσαλονίκη, τόσο στη μετακίνηση των κατοίκων και των φοιτητών, τη μεταφορά των εμπορευμάτων και των προϊόντων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη μετακίνηση των τουριστών, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο αποτελούν τη βασικότερη πηγή εσόδων για την οικονομία των νησιών μας.

Επειδή λοιπόν, και παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, το πρόβλημα παραμένει, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να προχωρήσει η δρομολόγηση ενός σύγχρονου, αξιόπλοου πλοίου ακριβώς για αυτόν το σκοπό, δηλαδή την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, και με τακτικά δρομολόγια, τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν σταθερά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018