Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νοσοκομείο Λήμνου: «Επιτακτική ανάγκη η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας» (photos + video)
Νοσοκομείο Λήμνου: «Επιτακτική ανάγκη η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας» (photos + video)
07.11.2019 | 13:13

Νοσοκομείο Λήμνου: «Επιτακτική ανάγκη η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας» (photos + video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γέμισε κόσμο, το προαύλιο του Νοσοκομείου της Λήμνου, ο οποίος διαμαρτύρονταν για την υποστελέχωση που παρουσιάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Στα πλαίσια της πανελλαδική κινητοποίηση, η Λήμνος διαμαρτυρήθηκε έντονα, διεκδικώντας να τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο και να πληρωθούν κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό.

Τις ομιλίες συντόνισε ο Γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου και το λόγο πήραν, ο κ. Μαδυτινός πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, η κ. Στεφανιδάκη Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, ο κ. Λούκας Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Κατσιγιαννόπουλος Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών, ο κ. Χριστοφιδέλλης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Χατζηχαραλάμπους δημοτικός σύμβουλος αλλά και ο αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Σφάλαγκος ο οποίος και θέλησε να μιλήσει ως απλός πολίτης.

Από τις ομιλίες για άλλη μια φορά έγινε ξεκάθαρο πως η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τέθηκε ως θέμα η δημιουργία επιτροπής με «μπροστάρη» το Δήμο Λήμνου και την Περιφέρεια και επίσης ειπώθηκε πως η επόμενη διαμαρτυρία θα πρέπει να γίνει στο Υπουργείο Υγείας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 7 NOEMΒΡΙΟΥ 2019

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

 

Οι κάτοικοι της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στο νοσοκομείο του νησιού, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου του νησιού και των άλλων κρατικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές των κατοίκων των νησιών μας.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που συμπλέουν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Είναι οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού με τη λογική του κόστους. Είναι οι πολιτικές που θέλουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με επιχειρηματικά κριτήρια, αντιμετωπίζοντας τους ασθενείς ως πελάτες, και που παράλληλα μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων ειδικοτήτων και όλων των κλάδων – αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις δομές Υγείας-Πρόνοιας.
 • Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, ουρολόγου, αιματολόγου.
 • Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.
 • Να καθιερωθούν κίνητρα για την προσέλκυση και την παραμονή μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα.
 • Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
 • Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.
 • Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).
 • Στελέχωση του πολυϊατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
 • Τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (1 ιατρό γενικής Ιατρικής και 2 αγροτικούς ιατρούς).
 • Διατήρηση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Λήμνου για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του νησιού όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ανακοίνωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 7/11) από τους κάτοικους και τους φορείς του νησιού, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λήμνου λόγω έλλειψης γιατρών, εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Νοσοκομείο Λήμνου εξυπηρετεί 18.000 μόνιμους κατοίκους και πολλούς επισκέπτες, ενώ εδώ και ένα χρόνο είναι ακέφαλο, χωρίς Διοικητή, αλλά και χωρίς προσωπικό - κυρίως ιατρικό.

"Οι κάτοικοι της ακριτικής Λήμνου είναι ξεσηκωμένοι. Κλείνουν μαγαζιά, σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και όλοι θα βρίσκονται στο προαύλιο του Νοσοκομείου για να διαδηλώσουν για την Σωτηρία του Νοσοκομείου", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το θέμα είχε λάβει και πάλι διαστάσεις το καλοκαίρι, όμως, όχι μόνο δεν δόθηκε λύση δεν, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αλλά από τότε αποχώρησαν κι άλλοι γιατροί βασικών ειδικοτήτων.

Νοσοκομείο Λήμνου: Λείπουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων
Δείτε την κατάσταση που επικρατεί, όπως την περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ:

"Ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί στο Νοσοκομείο Λήμνου. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που σήμερα κλείνει 50 ημέρες συνεχούς εφημερίας! Δεν γίνονται ούτε μικρά χειρουργεία. Οι χημειοθεραπείες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς και στοιχίζουν 200 ευρώ ημερησίως με μπλοκάκι. Η μοναδική παθολόγος του Νοσοκομείου αρνείται να κάνει χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι στα καθήκοντά της. Στο παρελθόν τις έκανε. Έφυγαν ο ουρολόγος και ο αιματολόγος που ήταν από ένας με μετάθεση (έκλεισαν την προβλεπόμενο χρόνο στη Λέρο). Τώρα δεν υπάρχει κανείς.Έφυγε επίσης με τον ίδιο λόγο ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων και η μία επικουρική νεφρολόγος εκ των δύο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν, καθότι πολλές ημέρες το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο. Υπάρχει ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο αλλά ο εκτελών χρέη Διοικητή αρνείται να υπογράψει τα υλικά και οι ασθενείς φεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία εκτός του νησιού με πολλά έξοδα και ταλαιπωρία. Ένα χρόνο το Νοσοκομείο δεν έχει Διοικητή".

Η κατάσταση είναι δραματική στο Νοσοκομείο Λήμνου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους κατοίκους, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να δώσει λύση στα προοβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018