Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ελένη Φαρμάκη: «Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ιατρικής» (audio)

banner roots

Ελένη Φαρμάκη: «Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ιατρικής» (audio)
11.11.2019 | 19:58

Ελένη Φαρμάκη: «Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ιατρικής» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς και για τις συνέπειες της μη εφαρμογής του, μίλησε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου η παιδίατρος Ελένη Φαρμάκη.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Λήμνου υπέρ του εμβολιασμού, κ. Φαρμάκη απάντησε σε ερωτήσεις που άπτονται του θέματος, για ζητήματα που απασχολούν ή προβληματίζουν.

«Η Ελλάδα θεωρείται ότι είναι από τις χώρες που εφαρμόζει τα πιο ενημερωμένα εμβολιαστικά σχήματα καθώς έχει τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού. Όμως, τα τελευταία χρόνια, όπως νοσεί όλο το οικονομικό σύστημα, νοσεί και η χρηματοδότηση για τα εμβόλια», σημείωσε η παιδίατρος.

Εξήγησε δε, ότι υπάρχουν επιφυλάξεις σε μερίδα του κόσμου, η οποία πηγάζει από τα fake news και την κακή ενημέρωση, ενώ τόνισε τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει το γεγονός ότι ορισμένοι γονείς είτε από αμέλεια, είτε εκ πεποιθήσεως δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

«Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ιατρικής, ένα όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας και πρέπει να αξιοποιήσουμε», κατέληξε η κ. Φαρμάκη.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα όλα όσα είπε η παιδίατρος για τα εμβόλια της ιλαράς, της μηνιγγίτιδας Β’, της γρίπης, καθώς και για τη σημασία του εμβολιασμού εν γένει σε παιδιά και ενήλικες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel