Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίδομα 828 ευρώ για τους συμβασιούχους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τη δασοπροστασία

pame boreio aigaio

Επίδομα 828 ευρώ για τους συμβασιούχους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τη δασοπροστασία
12.12.2019 | 11:46

Επίδομα 828 ευρώ για τους συμβασιούχους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τη δασοπροστασία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιταγή κατάρτισης με επίδομα 828 ευρώ από τον ΟΑΕΔ δικαιούνται οι 8.933 υπάλληλοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον τομέα της δασοπροστασίας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε χθες.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος απασχολήθηκαν μέχρι και τον Οκτώβριο στη Λέσβο και τη Λήμνο 64 υπάλληλοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν τον προηγούμενο μήνα παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ζητώντας την παράταση των συμβάσεών τους.

Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, αλλά το Υπουργείο αποφάσισε να συγκροτήσει Μητρώο Ωφελουμένων που δικαιούνται τις επιταγές κατάρτισης. Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: Στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. Οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν, θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες της Πληροφορικής.
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και κύκλο σεμιναρίου με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική

Επιχειρηματικότητα». Το Μητρώο καταρτίζεται ανά επιβλέποντα φορέα (Δήμο, Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών).

Πηγή: nealesvou.gr

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018