Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου: «Όταν γράφω, βουτώ την πένα στην ψυχή» (audio)

banner roots

Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου: «Όταν γράφω, βουτώ την πένα στην ψυχή» (audio)
14.01.2020 | 19:09

Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου: «Όταν γράφω, βουτώ την πένα στην ψυχή» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Πλώρη για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Αίτημα φιλίας» έχει βάλει η Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων, παλιών και νέων, που θα πάρουν τη θέση τους στις καρδιές των αναγνωστών, το αμέσως επόμενο διάστημα, από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Η Λημνιά συγγραφέας, με τη γνωστή ποιητικότητα του λόγου της, παραχώρησε στη Δέσποινα Βασιλειάδου μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για όλα όσα αγαπάει και τη χαρακτηρίζουν.

«Δεν μπορώ να καταπιέσω το συναίσθημα», δηλώνει η ίδια εξηγώντας πως όταν γράφει βουτάει την πένα της στην ψυχή. Ιδανικότερη στιγμή για να γράψει είναι η συναισθηματικά φορτισμένη, και η μόνη συνοδεία της στο ταξίδι της συγγραφής είναι η μοναξιά, γι’ αυτό και επιλέγει να γράφει τα ξημερώματα.

Για το τελευταίο της πόνημα «Τι άρωμα φοράς, γιαγιά;», λέει: «Το άρωμα της γιαγιάς είναι αυτό της μπροστοποδιάς της. Αυτό, το οποίο μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στα εγγόνια τους για να τα δουν να μεγαλουργούν, να γίνονται καλοί άνθρωποι στην κοινωνία…». Όσο για το τι είδους βιβλία προτιμά να διαβάζει η ίδια; Τα κοινωνικά, και τα βιβλία ψυχολογίας είναι εκείνα που επιλέγει να της κρατούν συντροφιά.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση με τη συγγραφέα στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel