Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι μαθητές του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Μύρινας γνώρισαν την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων (photos)

banner roots

Οι μαθητές του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Μύρινας γνώρισαν την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων (photos)
19.02.2020 | 18:28

Οι μαθητές του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Μύρινας γνώρισαν την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Για μια φορά ακόμα το Παράρτημα Λήμνου του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, μια σχολική ομάδα.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό κ. Χριστίνα Καρανίκα, ενημερώθηκαν για την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων και τους στόχους του και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κεχαγιάδες και κορ’τσούδια». Είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες, αστικές και αγροτικές, να εξοικειωθούν με τις ονομασίες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες τους, να γνωρίσουν τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής.

Η επίσκεψή τους, που συνδέεται με τη συμμετοχή τους στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», είχε ως στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αναζητήσουν στοιχεία της τοπικής ταυτότητάς τους. «Ευχόμαστε η σημερινή επίσκεψη αλλά και η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό να αποτελέσουν κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, να σεβαστούν και να διαδώσουν με αυτόν τον τρόπο την πολιτιστική τους κληρονομιά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λυκείου των Ελληνίδων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το