Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Σεμινάριο θεατρικής θεωρίας και πρακτικής για παιδιά και εφήβους σε διδασκαλία Κυριάκου Δανιήλ

banner roots

Φωτογραφία: Κυριάκος Δανιήλ Φωτογραφία: Κυριάκος Δανιήλ
20.02.2020 | 16:34

Λήμνος: Σεμινάριο θεατρικής θεωρίας και πρακτικής για παιδιά και εφήβους σε διδασκαλία Κυριάκου Δανιήλ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, μετά την επιτυχία του περσινού εγχειρήματος, διοργανώνει και φέτος έναν κύκλο εργαστηρίων για τη θεωρία και τη θεατρική πρακτική, τόσο σε παιδιά όσο και για εφήβους, με παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Στόχος του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί σε διδασκαλία του Κυριάκου Δανιήλ, είναι να προάγει τις αρχές της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της μάθησης σε παιδιά και εφήβους. Μέσω της θεωρίας, των θεατρικών παιχνιδιών και της θεατρικής πράξης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γενικές γνώσεις για το θέατρο και τη συνεργασία, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τη φαντασία τους, τα κοινωνικά τους αισθήματα και, εν τέλει, να βιώσουν στην πράξη την αίγλη μιας θεατρικής παράστασης.

Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι τρίμηνη (Μάρτιος – Μάιος) και μία φορά την εβδομάδα για το κάθε τμήμα. Αναλόγως με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων, ενδεχομένως να προκύψουν τρία τμήματα: ένα προ-παιδικό (6-8 χρονών), ένα παιδικό (9-12 χρονών) και ένα εφηβικό (13 χρονών και άνω), οι ώρες του σεμιναρίου θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως με τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην εισαγωγή των παιδιών στη θεατρική θεωρία και πράξη, μέσω θεατρικών παιχνιδιών και πρακτικών, αυτοσχεδιασμών και σκετς, θεατρικών και μουσικών γυμνασμάτων και ασκήσεων, που με το πέρας των σεμιναρίων θα οδηγήσουν σε μια (ή και περισσότερες) θεατρική παράσταση (ή παραστάσεις), με στόχο να εφαρμοστεί στην πράξη όλη η εκπαίδευση των σεμιναρίων.

Τα παιδιά και οι έφηβοι με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν στη σκηνή, επιστρατεύοντας κάθε εφόδιο που αποκόμισαν, αλλά και ενώνοντας τις δυνάμεις και τις φιλοδοξίες τους για έναν κοινό σκοπό. Η θεματολογία της παράστασης θα καθοριστεί με βάση τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων, του καλλιτεχνικού αποτελέσματος που έχει προκύψει μετά το πέρας των σεμιναρίων, αλλά και του αριθμού τους. Η αρχική πρόθεση για τη θεματολογία της παράστασης είναι η ανάδειξη των τοπικών μύθων, των αφηγήσεων, των εθίμων και των παραμυθιών, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον τοπικό πολιτισμό, που στις μέρες μας προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανό με κάθε τρόπο, καθώς βαδίζει όλο και περισσότερο προς τη λήθη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, στο γραφείο του Ο.Ε.Π.Α. επί της οδού Σαχτούρη 1 και στο τηλ. 22540-24011.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το