Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένορκες καταθέσεις Χατζηδιαμαντή και Γιαρμαδούρου για τη ΝΕΛ (mp3)

the roots web banners 06

Ένορκες καταθέσεις Χατζηδιαμαντή και Γιαρμαδούρου για τη ΝΕΛ (mp3)
24.07.2013 | 09:01

Ένορκες καταθέσεις Χατζηδιαμαντή και Γιαρμαδούρου για τη ΝΕΛ (mp3)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ενόρκως κατέθεσαν προχθές το πρωϊ, στο Eιρηνοδικείο, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Γιαρμαδούρος. Οι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξετάστηκαν αναφορικά με τον ισχυρισμό της εταιρείας, ότι εξυπηρετεί τις άγονες γραμμές και ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσης, τα ακριτικά νησια θα σταματήσουν να έχουν ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση.

Όπως είναι γνωστό, η ΝΕΛ άσκησε έφεση,κατά της πρωτόδικης απόφασης που απέρριψε την αίτηση της για υπαγωγή στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Σ αυτή την εκδίκαση, όπως και στην πρωτόδικη, έκαναν κύρια παρέμβαση μεταξύ άλλων πιστωτών και η εταιρεία SEA HAWK MARITIME CO καθώς και η υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου.

Εχθές το πρωί στο σταθμό μας, μίλησε για το θέμα αυτό, ο νομικός σύμβουλος της Sea Haw Maritime co και της Συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου Λήμνου κ. Βασίλης Γκιγκιλίνης, ο οποίος ήταν αυτός που ζήτησε τις ένορκες καταθέσεις από τους δύο εκπροσώπους του νησιού.

Ο κ. Γκιγκιλίνης εξέφρασε την εκτίμηση, ότι ακόμα κι αν η συμφωνία εξυγίανσης, γίνει δεκτή, δεν θα συνιστά θετική εξέλιξη, η οποία θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα της εταιρείας, κατά την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που διανύει η Ελλάδα καθώς και ότι η ΝΕΛ είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση.

 

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Γκιγκιλίνη

εδώ του κ. Γιαρμαδούρου

 και εδώ του κ. Χατζηδιαμαντή

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το