Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, βγαλμένο απ τα παλιά...εντάσεις, αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις! (photos + mp3)

banner roots

Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, βγαλμένο απ τα παλιά...εντάσεις, αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις! (photos + mp3)
30.07.2013 | 13:31

Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, βγαλμένο απ τα παλιά...εντάσεις, αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις! (photos + mp3)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το ματιάσαμε! Κι εκεί που όλοι, εντός και εκτός νησιού, παραδέχονταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, είχε κατακτήσει έναν, υψηλού επιπέδου τρόπο λειτουργίας, μακράν τον καλύτερο κατά πολλούς στο Β Αιγαίο, χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες, και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, με κλίμα και διάθεση σύμπνοιας και ομοψυχίας, προς χάριν της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δήμου, εν μέσω των αντιξοοτήτων που περνάει η χώρα, ήρθαν οι τελευταίες δυο συνεδριάσεις, για να αποδείξουν πως η συνήθεια, όταν περνάει στον γενετικό κώδικα, δύσκολα αποβάλλεται στη διάρκεια μιας δημοτικής θητείας...

Η αρχή, έγινε στη συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Πορτιανού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο της συμπολίτευσης και απο χθες ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βουλγαράκης, χαρακτήρισε "ανύπαρκτους" τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Χαρακτηρισμό, που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, εντός και εκτός αίθουσας, εξέλαβαν ως κριτική που αφορούσε την εν γένει παρουσία και συμβολή τους στα δημοτικά πράγματα και όχι την απουσία των φυσικών προσώπων από τον απολογισμό (!!) όπως είπε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, ο κ. Βουλγαράκης, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να ανασκευάσει την επίμαχη δήλωση, που προκάλεσε αντιδράσεις, όχι μόνο από τους κόλπους της αντιπολίτευσης προεχόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη χθεσινή συνεδρίαση στις τοποθετήσεις τους για το θέμα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αδαμίδης και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Κωνστάντιου, όχι μόνο δεν κάλυψαν τον συνάδελφο τους, αλλά ουσιαστικά τον "άδειασαν", εξαίροντας την πολύ καλή συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα, με τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Η κ. Κωστάντιου χαρακτήρισε τη δήλωση "άστοχη", ενώ ο κ. Αδαμίδης απευθυνόμενος στον κ. Βουλγαράκη και σε προσωπικούς τόνους που δεν συνηθίζει, του είπε: "Αστο ρε Δημήτρη, χάνουμε την μπάλα έτσι".

Για πλήρη ισοπέδωση του θεσμού της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για το αύριο της Λήμνου" και ανακοίνωσε ότι αν δεν ανακαλέσει ο κ. Βουλγαράκης τη δήλωσή του, τότε η παράταξή του θα αποχωρήσει από όλες τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει, καθώς και από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου.

Πιο συγκρατημένος στη δήλωσή του και προσπαθώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος σημείωσε πως θεωρεί ότι ήταν πολιτική η τοποθέτηση του κ. Βουλγαράκη, προσθέτοντας οτι οι πολιτικές τοποθετήσεις πρέπει να γίνονται όχι αποδεκτές, αλλά κατανοητές.

Ο κ. Βουλγαράκης, μετά από όλα αυτά και βλέποντας ότι δεν έχει την πλήρη στήριξη της παράταξής του, ανακοίνωσε στο σώμα, την ανεξαρτητοποίησή του και ενημέρωσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, ότι σύντομα θα λάβει και τη σχετική επίσημη επιστολή. Η δε αντιπολίτευση, πλην της παράταξης του ΚΚΕ, αποχώρησε από τη συνέδρίαση.

Ενδιαφέρον στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν όταν η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μάγδα Τούφου, απευθυνόμενη σε υψηλούς τόνους, προς το Δημήτρη Βουλγαράκη, του είπε: "Αγαπητέ συνάδελφε, στα δυο χρόνια της δημοτικής θητείας, πες μας, πως έχεις βοηθήσει εσύ την παράταξή σου; Πες μας, σε πόσες επιτροπές συμμετέχεις; Σε έναν κανονισμό ύδρευσης σε είχαν τοποθετήσει και σε δυο μήνες τα παράτησες", για να απαντήσει λίγο αργότερα ο κ. Βουλγαράκης ότι η διαδικασία του απολογισμού στον οποίο προέβη η δημοτική αρχή προ ημερών, ήταν παράνομη και ότι ευθύνη της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων της πλειοψηφίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παρούσα αντιπολίτευση δεν το πράττει.

Το κρίσιμο μέγεθος, πάντως, από δω και στο εξής είναι, αν το κλίμα συναίνεσης που είχε κατακτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία του, ή αν θα ξεκινήσει ένας κύκλος αντιπαράθεσης, με το βλέμμα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την επόμενη χρονιά.

Δέσποινα Βασιλειάδου

 

Ακούστε παρακάτω το ηχογραφημένο απόσπασμα της συνεδρίασης.

 

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το