Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Θεοδώρα Λυμπέρη σε επιστημονική τηλε-διημερίδα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

xaritakis wide

Η Θεοδώρα Λυμπέρη σε επιστημονική τηλε-διημερίδα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
27.04.2020 | 18:52

Η Θεοδώρα Λυμπέρη σε επιστημονική τηλε-διημερίδα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστημονική τηλε-διημερίδα με τίτλο «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Σχολική Πραγματικότητα», πραγματοποιήθηκε, στις 25 και 26 Απριλίου, σε διοργάνωση 18 συνεργαζόμενων Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού με σκοπό την παρουσίαση πρακτικών και προτάσεων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην τηλεδιημερίδα, η οποία διεξήχθη παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, τους φιλολόγους του Β. Αιγαίου εκπροσώπησε η φιλόλογος του ΓΕ.Λ. Μούδρου Θεοδώρα Λυμπέρη, η οποία παρουσίασε σε 450 φιλολόγους από όλη την Ελλάδα καλές πρακτικές στο μάθημα της συνεξέτασης γλώσσας και λογοτεχνίας.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Κατά την τελευταία περίοδο, αντιμετωπίζουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μια πανδημία η οποία οδηγεί στη διαμόρφωση νέων συνθηκών που επιδρούν στις ανθρώπινες σχέσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιφέροντας μεταβολές στον ρόλο και στις πρακτικές των λειτουργών της εκπαίδευσης, πράγματα τα οποία έως τώρα θεωρούνταν δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζει συνθήκες έκτακτης ανάγκης και οι εκπαιδευτικοί καλούνται επειγόντως να προσφέρουν στους μαθητές και στις μαθήτριές τους διδασκαλία από απόσταση (Emergency Remote Teaching) χωρίς να είναι επιμορφωμένοι και χωρίς να έχουν στη διάθεση τους έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και κατάλληλα διαμορφωμένο υλικό όπως απαιτεί η μεθοδολογία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕξΑΕ) – Μάθησης από απόσταση (Distance Learning). Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) έχουν ως αποστολή τους τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων. Στελεχώνονται με Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) διαφόρων κλάδων που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη των σχολικών μονάδων και την επιστημονική ευθύνη των εκπαιδευτικών του κλάδου τους.

Τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ., με βάση τον θεσμικό τους ρόλο, ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων από τους / τις Σ.Ε.Ε., διοργανώνοντας ενημερωτικές και επιμορφωτικές συναντήσεις από απόσταση, παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό και εμπλουτίζοντας τους ιστότοπους και τα ψηφιακά αποθετήριά τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 εκπαιδευτική τηλεδιημερίδα, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας, όπου παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και προτάσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα 1ο και 2ο ΠΕ.ΚΕ.Σ. Β. Αιγαίου ανήκουν στους συνδιοργανωτές της τηλεδιημερίδας και τους φιλολόγους εκπροσώπησε η φιλόλογος του ΓΕ.Λ. Μούδρου, Θεοδώρα Λυμπέρη, η οποία μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Webex παρουσίασε σε 450 φιλολόγους από όλη την Ελλάδα καλές πρακτικές στο μάθημα της συνεξέτασης γλώσσας και λογοτεχνίας».

lympe pekes

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018