Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκίνησε τη Δευτέρα η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Μύρινας
Ξεκίνησε τη Δευτέρα η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Μύρινας
02.08.2013 | 17:16

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Μύρινας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Μύρινας, με τη χρήση λυμάτων.

Μάλιστα, χθες Πέμπτη, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Λήμνου κ.κ. Ευστράτιος Κουκούμης και Παναγιώτης Τσανταρλιώτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας κ. Βάγιος Καλλιγερής, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λήμνου και της εταιρείας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού.

Στο τέλος Αυγούστου, θα μπορούν να εξαχθούν ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα από τη δοκιμαστική λειτουργία, η οποία όμως έτσι κι αλλιώς και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου θα διαρκέσει ένα έτος.

Στην παρούσα φάση πάντως και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης των αποχετευτικών δικτύων, (βρισκόμαστε εν αναμονή της προέγκρισης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για τη δημοπράτηση του έργου), η μονάδα θα υποδέχεται τα λύματα των βυτιοφόρων τα οποία σταδιακά θα σταματήσουν να απορρίπτονται στον «Κάκαβο» καθώς ήδη έχει δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης του.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, μετά την επιτόπια επίσκεψη στο χώρο, δήλωσε: "Αν και το έργο είχε ξεκινήσει πριν περίπου 5 χρόνια, οι εργασίες είχαν σταματήσει για 2.5 ολόκληρα χρόνια. Με συστηματική προσπάθεια και επιμονή μπορέσαμε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους ώστε να ολοκληρωθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η έγκριση δημοπράτησης των υπολειπόμενων έργων των δικτύων της πόλης. Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, είναι ένα έργο προοπτικής που θα ανακουφίσει πραγματικά την Μύρινα και θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητας ζωής των κατοίκων."

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018