Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΔΕΔΥ Λήμνου: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο νοσοκομείο»
perifereia aigaiou

ikteo limnou
ΑΔΕΔΥ Λήμνου: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο νοσοκομείο»
04.06.2020 | 17:42

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο νοσοκομείο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τη στήριξή του στο αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης (4/6).

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ Λήμνου σημειώνει: «Με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης 4 Ιουνίου 2020 για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, εκφράζουμε τη στήριξη και συμπαράστασή μας στα αιτήματά τους.

Χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα (ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΙΔΟΧ κλπ.) βρίσκονται σήμερα στον αέρα.

Πρόκειται για εργαζόμενους που στη φάση της πανδημίας τούς ζητήθηκε να παίξουν κορόνα - γράμματα την υγεία τους και των οικογενειών τους και βέβαια ήταν απαραίτητοι. Αλλά το επόμενο διάστημα και με δεδομένο το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος -όπως εκτιμά η επιστημονική κοινότητα- ετοιμάζονται να τους απολύσουν!

Στο Νοσοκομείο του νησιού μας, είναι πλέον γνωστές οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό. Χωρίς τους συμβασιούχους, που καλύπτουν το 30% περίπου του συνόλου των εργαζομένων σ’ αυτό, είναι αδύνατη η λειτουργία του.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών σε όλη τη χώρα και στο Νοσοκομείο Λήμνου, το ιατρείο Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), το πολυϊατρείο Μούδρου.

- Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

- Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας».

Το παραπάνω κείμενο της ΑΔΕΔΥ κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018