Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου: «Τετράμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο σε Λέσβο και Λήμνο»
ikteo limnou
ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου: «Τετράμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο σε Λέσβο και Λήμνο»
04.06.2020 | 17:16

ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου: «Τετράμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο σε Λέσβο και Λήμνο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τετράμηνη παράταση θα δοθεί σε Λέσβο και Λήμνο για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το lesvosnews.net, έχει ως εξής: «Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του περιφερειακού τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ και σε συνεργασία με τους βουλευτές Λέσβου και συγκεκριμένα του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, μόλις μας πληροφόρησαν από το γραφείο της Βουλής των Ελλήνων ότι θα δοθεί τετράμηνη παράταση για το κτηματολόγιο σε Λέσβο και Λήμνο».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητούσαν να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τον νομό Λέσβου.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

«Στο νομό Λέσβου η κτηματογράφηση ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2019, δηλαδή αρκετά αργότερα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη επικράτεια. Η τελευταία παράταση που δόθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού αφορούσε το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου έως 31 Μαΐου 2020. Ωστόσο, η παράταση αυτή ουσιαστικά είναι σα να μη δόθηκε, αφού η πανδημία του κορονοϊού πάγωσε κυριολεκτικά κάθε δραστηριότητα.

Είναι γνωστό ότι λόγω των απαγορευτικών - περιοριστικών μέτρων οι πολίτες – δικαιούχοι αδυνατούσαν κατά το προηγούμενο διάστημα να φροντίσουν για τις υποθέσεις τους αυτές, ενώ το ίδιο συνέβη και από πλευράς των εμπλεκόμενων επαγγελματιών (δικηγόροι, μηχανικοί κλπ) που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων. Πολλές υπηρεσίες που συνδέονται με τη συλλογή δικαιολογητικών ήταν σε αναστολή ή υπολειτουργούσαν (γραμματείες δικαστηρίων, υποθηκοφυλακεία, δημοτολόγια κλπ), ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα ίδια τα γραφεία κτηματογράφησης Λέσβου και Λήμνου δε δέχονταν κοινό.

Παρά ταύτα μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί από πλευράς του Αρμόδιου Υπουργού καμία νέα παράταση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτή δυνάμει του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995, όπως σήμερα ισχύει. Μοιάζει σα να τιμωρούνται όσοι πολίτες τήρησαν το σύνθημα της κυβέρνησης "Μένουμε σπίτι", αφού απειλούνται με την επιβολή προστίμων λόγω της εκπροθέσμου δηλώσεως στην οποία θα προβούν εάν δε δοθεί παράταση, σε μια εποχή που το εισόδημά τους είναι ήδη μειωμένο και επιβαρυμένο.

Επειδή μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα δεδομένα η παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο νομό Λέσβου είναι επιτακτική και επιβαλλόμενη,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε:

  • Να δοθεί νέα παράταση μέχρι το τέλος τους έτους που θα καταλαμβάνει αναδρομικά και το διάστημα που έχει ήδη διανυθεί από τις 31/5/2020 ώστε να προβούν οι δικαιούχοι στις δηλώσεις ακινήτων;
  • Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου που θα υποβάλλουν δηλώσεις ακινήτων μέχρι τις 31-12-2020 ανεξάρτητα από τις ορισθείσες προθεσμίες στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018