Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δ. Μαρινάκης: Καμία παράταση δεν έχει δοθεί για την Κτηματογράφηση στη Λήμνο

banner roots

Δ. Μαρινάκης: Καμία παράταση δεν έχει δοθεί για την Κτηματογράφηση στη Λήμνο
08.06.2020 | 10:32

Δ. Μαρινάκης: Καμία παράταση δεν έχει δοθεί για την Κτηματογράφηση στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου, με το Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, πριν την συζήτηση των εντός και εκτός θεμάτων ημερησίας διάταξης, να ενημερώνει το συμβούλιο, για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.

Αφού συλλυπήθηκε τον σύμβουλο της παράταξή του Γιώργο Σακαρίκο για το χαμό του πατέρα του, ξεκίνησε την ενημέρωση του με το θέμα του Κτηματολογίου, αναφέροντας πως παρά την αίσθηση ότι τελικά έχει δοθεί παράταση, ως την Παρασκευή, δεν είχε δοθεί καμία παράταση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Παράλληλα σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως από την ανάδοχο εταιρεία έγινε αναφορά πως από την 1η Ιουνίου και μετά, υπάρχει φόβος για επιβολή προστίμων για όσους ξεκινήσουν τις διαδικασίες κτηματογράφησεις από εδώ και στο εξής, ενημερώνοντας πως με έγγραφο του ο Δήμος έχει ζητήσει παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού η τελευταία παράταση που δόθηκε συνέπεσε με την πανδημία covid – 19, με αποτέλεσμα οι μήνες να περάσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε και για τη συνάντηση που είχε στο νησί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αλλά και για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γαροφάλλου, με θέμα τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και του κόμποστ. Στην τηλεδιάσκεψη, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε για τις αλλαγές που έρχονται στους χώρους τόσο των ΧΥΤΑ όσο και της διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στον Covid – 19, λέγοντας πως παρατηρείται μια γενικότερη χαλαρότητα και για λόγο αυτό, παρακάλεσε τόσο τους κατοίκους του νησιού όσο και τους επισκέπτες που ήδη βρίσκονται στον τόπο μας, να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες, Την ίδια προτροπή απηύθυνε και στους επιχειρηματίες του νησιού.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel