Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου στο Δημοτικό Συμβούλιο

banner roots

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου στο Δημοτικό Συμβούλιο
03.07.2020 | 12:26

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τις παρεμβάσεις για το Νοσοκομείο Λήμνου, τον 3ο Παιδικό Σταθμό, το μαζικό αθλητισμό, την επικινδυνότητα οδού της Μύρινας, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια σε Ρωμαίικο Γιαλό και αγορά Μύρινας, που έκανε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τις θέσεις της παράταξης για τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29 Ιουνίου 2020 και με αφορμή την ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο του νησιού, διατυπώσαμε τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ανεπαρκή μέτρα για την προστασία των κατοίκων από την πανδημία του κορονοϊού χάρη στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού και επαναφέραμε το θέμα της επαρκούς στελέχωσης του νοσοκομείου του νησιού μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων της πρόσφατης απεργιακής συγκέντρωσης των εργαζομένων στο νοσοκομείο, για :

  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχει θέμα για το νοσοκομείο όπου θα καλεστούν όλοι οι φορείς που σχετίζονται με αυτό.

Στη συνέχεια ρωτήσαμε κατά πόσο προχωρά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία 3ου Παιδικού Σταθμού στην κεντρική Λήμνο, αν προτίθεται η Δημοτική Αρχή να δημιουργήσει και υλοποιήσει προ γράμματα τα Μαζικού Αθλητισμού, αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα 81 συνδημοτών μας για πραγματοποίηση όλων των επιβεβλημένων ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επικινδυνότητας των οδών Λουκάρεως και Εμμανουήλ Ρακκάκη, τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του ξενοδοχείου ΚΑΣΤΡΟ και του Χριστοδουλίδειου σύμφωνα με την επιστολή συνδημότη μας και συμβούλου της Κοινότητας Μύρινας, ποια είναι η πρόοδος στο σήριαλ της αποκατάστασης του κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας, τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για την επισκευή της σκεπής του πρώην καφενείου ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ, που είναι επικίνδυνη για τους διερχόμενους στην αγορά της Μύρινας.

Θεωρούμε ότι οι απαντήσεις που πήραμε για όλα τα παραπάνω, δεν είναι ικανοποιητικές.

Σε ό, τι αφορά τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, δεν ψηφίσαμε το θέμα της σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, για τους παρακάτω λόγους :

Το ζήτημα της ισότητας των φύλων δεν αντιμετωπίζεται με επιτροπές που έχουν απλά γνωμοδοτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα. Επιτροπές που συστήνονται από αυτούς που με την πολιτική τους προωθούν την ανισότητα των φύλων (Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις) και χρησιμοποιούν τέτοιου είδους επιτροπές ως «φύλλο συκής» για να καλύψουν τις πολιτικές της εντεινόμενης εκμετάλλευσης γυναικών και ανδρών στη λογική του «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι».

Το ζήτημα της ισότητας των φύλων μπορεί να λυθεί με την ικανοποίηση των αιτημάτων των ταξικών σωματείων και του γυναικείου κινήματος για :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας
  • Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Δίκτυο αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν υποδομών για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών. Εδώ τίθενται και τα αιτήματα για ίδρυση και λειτουργία 3ου Παιδικού Σταθμού στην κεντρική Λήμνο, αλλά και προγραμματισμός για ίδρυση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο νησί μας, ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ μεΑ για την παραπέρα ένταξη στην κοινωνία των παιδιών ΑμεΑ που φοιτούν στα ειδικά σχολεία του νησιού μας.
  • Δωρεάν δημόσια παιδεία από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, όπου η μόρφωση των παιδιών δεν θα επαφίεται στην ατομική ευθύνη των γονιών και όπου μέσα από τα ενιαία ωρολόγια προγράμματα θα αναδεικνύονται και θέματα όπως η διαπαιδαγώγηση κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
  • Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας.
  • Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Είμαστε αντίθετοι στη μετακύλιση της Υγείας-Πρόνοιας από το κράτος στους Δήμους χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια και το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Οι δομές της πρόνοιας να είναι κρατικές όπου εκεί θα εργάζονται οι σημερινοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων με μόνιμη σχέση εργασίας και με περισσότερο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel