Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πένθος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Κλείνουν οι υπηρεσίες της
Πένθος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Κλείνουν οι υπηρεσίες της
03.07.2020 | 12:39

Πένθος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου | Κλείνουν οι υπηρεσίες της

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, κεκλεισμένων των θυρών και μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στις 10:00 το πρωί με μόνο θέμα «Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος για το θάνατο του εν ενεργεία Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ευστρατίου Αρώνη».

Επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης αφού πήρε το λόγο είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω του αδόκητου θανάτου του εν ενεργεία Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ευστράτιου Αρώνη.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Κωνσταντίνος Αρώνης, οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Παντελής Μπουγδάνος Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Βασίλειος Πανουράκης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας-Λάμπρινός, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κ.κ. Παναγιώτης Κουφέλος, Δημήτριος Κουρσουμπάς Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, κ.κ. Νικόλας Νύκτας, Παντελής Βρουλής Περιφερειακής Ενότητας Χίου και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βορείου Αιγαίου εξέφρασαν την βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Εκτελεστικού Γραμματέα Ευστρατίου Αρώνη.

Κατόπιν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης αφού είπε ότι η είδηση του θανάτου του, βύθισε την Αυτοδιοικητική οικογένεια της Λέσβου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε βαθύ πένθος και ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας από σήμερα είναι φτωχότερη, έθεσε υπόψη του Σώματος το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων, οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Αρώνη ( υιός του εκλιπόντος ) καθώς και τη συμπαράσταση τους στο πένθος τους.

Στη συνέχεια προτάθηκε:

  • Να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές, από τη λήξη της συνεδρίασης και έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, προς ένδειξη πένθους, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  • Να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης συμβολικό ποσό 200 €.
  • Να δημοσιευθεί η παρούσα στον Τύπο, κάτι που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ανέφερε: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την έξοδο του εν ενεργεία Εκτελεστικού Γραμματέα της Ευστρατίου Αρώνη, ενός σπουδαίου συνεργάτη, ενάρετου ανθρώπου και μεγάλου φίλου».

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018