Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο έληξε η κατάληψη του Γυμνασίου Μύρινας (video + photos)

xaritakis wide

Με πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο έληξε η κατάληψη του Γυμνασίου Μύρινας (video + photos)
25.09.2020 | 14:33

Με πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο έληξε η κατάληψη του Γυμνασίου Μύρινας (video + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Λίγο μετά τις 11.30 άνοιξαν οι πόρτες του υπό κατάληψη Γυμνασίου της Μύρινας, με τους μαθητές και του γονείς να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο του νησιού με απώτερο σκοπό την συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

Αφού άνοιξε η αυλόπορτα, μαθητές και γονείς έθεσαν μεταξύ τους προβληματισμούς που αφορούσαν τόσο την επισκευή του κτηρίου του Γυμνασίου όσο και για το πώς θα γίνεται φέτος το μάθημα, καθώς οι αίθουσες του νέου κτηρίου είναι μικρές για τον αριθμό των μαθητών που καλούνται να φιλοξενήσουν.

Στη συνέχεια και αφού διέσχισαν την αγορά, αντιπροσωπεία παιδιών και μαθητών ανέβηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου ενημερώθηκαν πως ο Δήμαρχος εκείνη την ώρα απουσίαζε. Ο κ. Μαρινάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την παρουσία των παιδιών στο Δημαρχείο και επέστρεψε για συνομιλήσει μαζί τους και με τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά.

 

Με πρωτοβουλία του ιδίου, η όλη συζήτηση έγινε σε εξωτερικό χώρο μπροστά από το Δημαρχείο. Αν και αρχικά υπήρξε μια μικρή ένταση μεταξύ του κ. Μαρινάκη και του κ. Μαδυντινού με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Γυμνάσιο εχθές, τελικά η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τους γονείς να ενημερώνουν το Δήμαρχο για όλους τους προβληματισμούς τους.

Ο Δήμαρχος αν και δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα είναι έτοιμο το κτήριο του Γυμνασίου, δεσμεύτηκε πως για όλα τα άλλα αιτήματα των γονιών θα προσπαθήσει να δώσει άμεσα λύση.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά τέθηκε θέμα μίσθωσης άλλου κτηρίου, το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει ένα μέρος των μαθητών.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018