Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αλέξης Μοστριός: Συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με τους «Ικέτες» (audio)

xaritakis wide

Αλέξης Μοστριός: Συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με τους «Ικέτες» (audio)
01.10.2020 | 20:02

Αλέξης Μοστριός: Συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με τους «Ικέτες» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την παρθενική του συγγραφική εμφάνιση με το βιβλίο «Ικέτες» από τις Εκδόσεις Bell κάνει ο Αλέξης Μοστριός.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας με καταγωγή από τη Λήμνο, συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με ένα καθηλωτικό, σκοτεινό αστυνομικό θρίλερ. «Η ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου 2,5 χρόνια σε μια παραλία, όπου παρατηρούσα κάποια γλυπτά που έφτιαχναν οι άνθρωποι στην άμμο…», λέει μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, εξηγώντας πως στην αρχική ιδέα προφανώς υπάρχουν επιρροές από τα καλοκαίρια που έχει περάσει ο ίδιος στο αγαπημένο του νησί.

Οι «Ικέτες» είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Αλέξη Μοστριού που πήρε θέση στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και αναμένεται να κερδίσει τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας. Όπως αναφέρεται στη σύνοψη του βιβλίου: «Πτώματα που μοιάζουν με προσκυνητές… Οι παραλίες γύρω από την Αττική γίνονται το μακάβριο σκηνικό των εγκλημάτων που συγκλονίζουν τη χώρα. Ο δολοφόνος βρίσκεται εκεί έξω και τα πτώματα που αφήνει πίσω του, τοποθετημένα σε στάση προσευχής, μοιάζουν μέρος ενός αλλόκοτου τελετουργικού. Με κάθε χαρακτηριστικό γνώρισμά τους να έχει αφαιρεθεί προσεκτικά, οι Αρχές αδυνατούν να ανακαλύψουν ακόμα και τις ταυτότητες των θυμάτων.

Τον γρίφο θα κληθεί να λύσει ο αστυνόμος Ωρίωνας Άστρος. Έμπειρο μέλος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με αγάπη στο ουίσκι, εχθρούς εντός του Σώματος και βάρη του παρελθόντος στις πλάτες του, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τα αποτρόπαια εγκλήματα. Γιατί ο κλοιός σφίγγει, τα πτώματα αυξάνονται και ο κίνδυνος πλησιάζει απειλητικά τον ίδιο και τα μέλη της ομάδας του».

Ακούστε όλα όσα είπε ο Αλέξης Μοστριός στον FM 100 για τους «Ικέτες» και την αστυνομική λογοτεχνία εν γένει:

 
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018