Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περιοδικό Γαστρονόμος: Βράβευση της επιχείρησης SALAMOUSAS AGRIFOOD

banner roots

Περιοδικό Γαστρονόμος: Βράβευση της επιχείρησης SALAMOUSAS AGRIFOOD
22.12.2020 | 10:46

Περιοδικό Γαστρονόμος: Βράβευση της επιχείρησης SALAMOUSAS AGRIFOOD

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ απέσπασε η επιχείρηση SALAMOUSAS AGRIFOOD στα Βραβεία Ποιότητας 2020 από το έγκριτο περιοδικό "Γαστρονόμος"! Σε μια τελετή που για πρώτη φορά στα 13 χρόνια του θεσμού έλαβε χώρα διαδικτυακά, βραβεύτηκαν μικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα. Κοινό τους σημείο, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, ήταν η κάτω των 40 ετών ηλικία τους, ανήκουν δηλαδή στη γενιά της κρίσης, οι οποίοι όμως τόλμησαν να δημιουργήσουν.

Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2008 από τον Χρήστο Σαλαμουσά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Δημοκρίτειο & το Αριστοτέλειο, με προϊόντα όπως το Αλεύρι "Λήμνος", ο Άφκος, το Ασπρομύτικο Φασόλι, τα Ρεβύθια Παναγιάς, το Κουκί και το σιτάρι "Λήμνος" να βγαίνουν αρχικά το 2012 στην αγορά σε σακιά των 10kg και αργότερα το 2018 σε συσκευασίες λιανικής με παρουσία σε αρκετά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Μέρος του project είναι βέβαια και η συνεργασία με την επιχείρηση ΧΡΥΣΑΦΗΣ για την παραγωγή του ψωμιού ΜΑΥΡΑΓΑΝΙ ως αποτέλεσμα της καλλιέργειας της ομώνυμης ποικιλίας σιταριού.

Salamousa Ospria Sitari

Salamousas Aleuri Limnos

Salamousa Ospria Afkos

Σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι όλα τα ανωτέρω προϊόντα είναι πιστοποιημένα ήδη από τον Ιούνιο του 2019 για την Αγροταυτότητά τους -τον τόπο & ποικιλία προέλευσής του δηλαδή- από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης με βάση το DNA και το ισοτοπικό τους αποτύπωμα.

Το βραβείο αυτό έρχεται να αναγνωρίσει την δύσκολη προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια τόσο από την επιχείρηση, όσο και από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς.

Salamousa Ospria Sitari Limnos

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το