Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Εξόρμηση ενημέρωσης για το λουκέτο στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι

banner roots

Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Εξόρμηση ενημέρωσης για το λουκέτο στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι
07.09.2013 | 16:58

Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Εξόρμηση ενημέρωσης για το λουκέτο στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε πενθήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί της χώρας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι. Εχθές Παρασκευή η συντριπτική πλειοψηφία των κατά τόπους ΕΛΜΕ,τοποθετήθηκε υπέρ μιας απεργιακής κινητοποίησης στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση πάντως, αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση των προέδρων των κατά τόπους ΕΛΜΕ.

 

Στη Λήμνο τώρα, στη χθεσινή συνεδρίαση υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ άμεσα θα κληθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των γυμνασίων και λυκείων του νησιού, για ενημέρωση και συζήτηση στα καυτά θέματα της Παιδείας. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, θα αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να δημιουργηθούν άτυποι σύλλογοι στα σχολεία, με αντικείμενο την απεργία, τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Επίσης, προγραμματίστηκε, σε ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, πανεκπαιδευτική συνεδρίαση την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα κληθούν γονείς, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου θα πραγματοποιήσουν το γύρο του νησιού, με στόχευση την ενημέρωση της περιφέρειας της Λήμνου, για όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώ τέλος, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, θα οργανωθεί στο νησί συλλαλητήριο για την Παιδεία.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου αποφάσισε να καλέσει την Οργανωτική Επιτροπή των Φορέων της Λήμνου, σε συνεδρίαση από την οποία θα ζητηθεί η συμπόρευση και η συνδρομή της.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τέλος, υπερψηφίστηκε ψήφισμα, κατά της ενδεχόμενης εισβολής στη Συρία.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου θα ξανασυνεδριάσει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα και να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Οι προτάσεις με τις οποίες κατεβαίνουν οι παρατάξεις στη συνεδρίαση της Δευτέρας, είναι οι εξής:

• Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

• Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

• Η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

• Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.

• Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

Το υπουργείο Παιδείας, τώρα, από τη δική του πλευρά, επιμένει, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και διαμηνύει, ότι αν τελικά προκριθεί η πρόταση για επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αποτελεί, ορατό ενδεχόμενο.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel