Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θύελλα αντιδράσεων στη Λήμνο για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. και τη μεταφορά του αρχείου. | Ανεστάλη τελικά η μεταφορά με εντολή Θεοχάρη
achilladelis
Θύελλα αντιδράσεων στη Λήμνο για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. και τη μεταφορά του αρχείου. | Ανεστάλη τελικά η μεταφορά με εντολή Θεοχάρη
09.09.2013 | 17:16

Θύελλα αντιδράσεων στη Λήμνο για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. και τη μεταφορά του αρχείου. | Ανεστάλη τελικά η μεταφορά με εντολή Θεοχάρη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Από το πρωί σήμερα, το κλίμα μύριζε μπαρούτι στα γραφεία της πρώην Δ.Ο.Υ Λήμνου. Αν και υπήρχε μια επιφυλακτική αισιοδοξία, μετά τις προφορικές δεσμεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου από τη Λήμνο την Παρασκευή, ότι θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται στό νησί, όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνταν μέχρι τώρα από τη Δ.Ο.Υ Λήμνου, ξαφνικά και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του αρχείου, με τη συνδρομή μεταφορικής εταιρείας της Λέσβου.

Η είδηση μεταφέρθηκε ακαριαία, με αποτέλεσμα να καταφθάσουν στην πρώην εφορία Λήμνου, (ας μην διαλανθάνει της προσοχής μας, ότι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται εφορία στη Λήμνο και ότι δεν εκτελείται καμία οικονομική συναλλαγή των κατοίκων του νησιού με το κράτος), εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι εμπόδισαν τη μεταφορά.

Η μεταφορική εταιρεία, αποχώρησε για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα, μετά την επιμονή του προϊσταμένου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτη Μπαρούτη, να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε η μεταφορά του αρχείου, έστω συνοδεία αστυνομίας. Μάλιστα ο κ. Μπαρούτης απείλησε, με παρέμβαση εισαγγελέα για παρακώλυση μεταφοράς δημόσιου υλικού.

Εντωμεταξύ, από το πρωί, υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας στο χώρο, η οποία όμως έγινε εντονότερη, μετά την δεύτερη προσπάθεια της μεταφορικής να έχει πρόσβαση στο αρχείο, προκειμένου να το μεταφέρει.

Στην τρίτη προσπάθεια της εκ της Λέσβου μεταφορικής εταιρείας, άναψαν κυριολεκτικά τα αίματα, μετά απο παρέμβαση του Δημάρχου Λήμνου, ο οποίος "ξέκοψε" κάθε συζήτηση για μεταφορά του αρχείου και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του. Ο συγκεντρωμένος κόσμος αντέδρασε στην πρόθεση των αστυνομικών να συλλάβουν τον κ. Χατζηδιαμαντή, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν και συλλήψεις πολιτών, όπως της προέδρου του Ομίλου Ανεμόεσσα κ. Φωτεινής Ετμετζόγλου.

Κατά τη διάρκεια των γεγονότων όλες αυτές τις ώρες, υπήρχε ανοιχτή γραμμή με τον Γ. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, ο οποίος τελικά απέμπλεξε την κατάσταση (αφού προηγουμένως την είχε περιπλέξει με ανόητες και μη εφαρμόσιμες αποφάσεις, όπως η κατάργηση της Δ.Ο.Υ Λήμνου, που ανάγκασε τους πολίτες ενός ολοκληρου νησιού να ταξιδεύουν ως τη Λέσβο, για μια απλή θεώρηση τιμολογίων ή την έκδοση παραβόλου), δίνοντας έγγραφη εντολή στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης, να αναστείλει τη μεταφορά του Αρχείου.

Στο χώρο, κατέφθασε αργά το μεσημέρι και ο Μητροπολίτης Λήμνου κκ. Ιερόθεος. Μετά την αναστολή της απόφασης, ηρέμησαν τα πνεύματα, ο κ. Χατζηδιαμαντής και η κ. Ετμετζόγλου αφέθησαν ελεύθεροι, ο κόσμος αποχώρησε, αλλά παραμένει σε επιφυλακή, και βέβαια σε αναμονή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τις οποίες μετά τα τελευταία γεγονότα, υπάρχει πια έντονη επιφύλαξη, μέχρι αυτές να εφαρμοστούν στη πράξη.

Δέσποινα Βασιλειάδου

 

 

Ακούστε τα όσα δήλωσαν το πρωί ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Τσανταρλιώτης

 

Εδώ τα όσα δήλωσαν ο κ. Χατζηδιαμαντής, ο κ. Τσανταρλιώτης και η κ. Ετμετζόγλου.

και εδώ την ανακοίνωση για ανάκληση της απόφασης

 

 

 Συνεντεύξεις, φωτό: Παναγιώτης Σκαπέτης

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018