Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γενικό Λύκειο Μούδρου: Δράσεις με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο (audio)

banner roots

Γενικό Λύκειο Μούδρου: Δράσεις με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο (audio)
12.02.2021 | 10:49

Γενικό Λύκειο Μούδρου: Δράσεις με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε μια σειρά φιλόδοξων εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά το Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Μούδρου προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εφόδια για το επαγγελματικό τους μέλλον, πάντα με γνώμονα τη διαμόρφωση ενός πλαισίου μέσα στο οποίο θα μάθουν να σκέφτονται και να ενεργούν ως αυριανοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Παναγιώτη Σκαπέτη, η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Θεοδώρα Λυμπέρη αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Μούδρου στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», το οποίο πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece».

Όπως είπε η κ. Λυμπέρη, πρόκειται για ένα πρότζεκτ που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση με όρους και προϋποθέσεις μια κανονικής επιχείρησης. Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να μοιράζονται ιδέες και απόψεις, πάντα με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφόρο καινοτομία.

Το σχολείο συμμετέχει με δύο εικονικές επιχειρήσεις από την Α’ και τη Β’ Λυκείου. Για τις επιχειρήσεις αυτές μίλησαν στον σταθμό μας οι μαθητές Μάριος Φίκαρης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης της Α’ Λυκείου, η Νικολέτα Δήμου, διευθύνουσα σύμβουλος της ίδιας επιχείρησης αλλά και ο Κοσμάς Σαρδιανός, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης που δημιούργησε η Β’ Λυκείου.

Παράλληλα, με σαφή προσανατολισμό στην προώθηση της ευρωπαϊκής συνείδησης, το ΓΕ.Λ. του Μούδρου δεν σταματά να συμμετάσχει σε ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά προγράμματα. Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Στέλιος Καραγιάννης αναφέρθηκε στη νέα δράση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στην οποία συμμετείχε ο σχολείο, με θέμα: «Έχετε απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι ειδικοί απαντούν!». Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Ευγενία Θωμά και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου Σταυρούλα Μαρία Στενού και Χριστίνα Παππά, συμμετείχαν σε αυτό θέτοντας στους ειδικούς τις απορίες και τους προβληματισμούς τους σε θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, το σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα «Teachers for Europe (T4E-Εκπαιδευτικοί για την Ευρώπη)», σκοπός του οποίου, όπως ανέφερε στη Δέσποινα Βασιλειάδου η υπεύθυνη υλοποίησης, κ. Λυμπέρη, είναι να ενσωματωθεί στη σχολική εκπαίδευση η ιδέα της κοινωνικοποίησης και της έκφρασης της προσωπικής γνώμης ώστε να καλλιεργηθεί στους μαθητές ο δημοκρατικός πολιτισμός. Μέσω του προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να λάβουν μέρος σε γραπτό διαγωνισμό από τον οποίο διακρίθηκαν οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου Μαρία Κιουρανάκη και Σταυρούλα Μαρία Στενού.

Ακούστε όλα όσα είπαν στον FM 100 ο κ. Καραγιάννης, η κ. Λυμπέρη καθώς και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στα εν λόγω ευρωπαϊκά προγράμματα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel