Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Lemnos Philema: Προβολή του γαστρονομικού και οινικού πλούτου της Λήμνου με εκλεκτούς καλεσμένους (photos)

afoi poriazi

charitakis banner new

Lemnos Philema: Προβολή του γαστρονομικού και οινικού πλούτου της Λήμνου με εκλεκτούς καλεσμένους (photos)
07.06.2021 | 21:25

Lemnos Philema: Προβολή του γαστρονομικού και οινικού πλούτου της Λήμνου με εκλεκτούς καλεσμένους (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μια δράση για την προβολή της γαστρονομίας και του οίνου της Λήμνου έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα σε διοργάνωση του Lemnos Philema και της Άνθειας Κώτση. Τον πλούτο του νησιού μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τη δημοσιογραφική αποστολή του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου οι καλεσμένοι Μανώλης Παπουτσάκης, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Φώτης Βαλλάτος και Ζωή Παρασίδη καθώς και πολλοί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου και μοιράζονταν τις εικόνες από τη νησί.

Περιηγήσεις και επισκέψεις σε βιοτεχνίες, οινοποιεία, καλλιέργειες, μάντρες, τα παραδοσιακά λαξευτά πατητήρια, την αλυκή και μαγειρική σε καΐκι ήταν μερικά από αυτά που έλαβαν χώρα τις τέσσερις ημέρες της αποστολής. Η Λήμνος έδειξε τον πολιτισμό της και πως είναι ένα νησί αύταρκες, με την τυροκόμηση, τον αμπελώνας και το κρασί, τα όσπρια, τα άλευρα, το λάδι, το μέλι, την κτηνοτροφία και άλλα να μεταφέρονται άμεσα στα φαγητά, τις τοπικές συνταγές και την παράδοση.

Οι συμμετέχοντες της δράσης και μέλη του Συλλόγου είναι οι:

Αγρόκτημα βίγλα
Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης
Έννοια πο 'χς
Ένωση Limnos Wines
Ξύκης όσπρια
Κτήμα Όλον
Limnos organic wines
Λήμνου Θάλασσα
Μελίχρυσος
Οικογένεια Ποριάζη
Οινοποιείο Γκαράλης
Οινοποιείο Χατζηγεωργίου
Παλαίστρος καβουρμάς
Salamousas Agrifood
Σαρικλής
Ταβέρνα Μαντέλλα
Ταβέρνα Καλουδίτσα
Τυροκομείο Χρυσάφης

Από το 2017 τo Lemnos Philema είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάδειξης του Γαστρονομικού και Οινικού πλούτου της Λήμνου. Με κύρια δράση το Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου, το Lemnos Philema και ο Σύλλογος Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου έχουν προχωρήσει σε πολλαπλές δράσεις παρουσίασης και προβολής των προϊόντων και των τοπικών συνταγών του νησιού. Θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι το έργο μας, διοργανώνοντας πρωτοπόρες και διαδραστικές δράσεις για την προβολή της Λήμνου και διατηρώντας αναλλοίωτο στο χρόνο ό,τι έχουμε χτίσει έως τώρα με αγάπη για τον τόπο μας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλεσμένους μας, τον φωτογράφο Νίκο Καρανικόλα καθώς και τους υποστηρικτές και χορηγούς που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα η δημοσιογραφική αποστολή. Συγκεκριμένα, την Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Aegean Airlines, το Limnos Experience, τη Skafidas Rentals και τη Φρουταγορά Λήμνου Γαρουφαλίδης.

Σύντομα θα μοιραστούμε και περισσότερες φωτογραφίες από το όμορφο νησί μας!».

Περισσότερες πληροφορίες για το Lemnos Philema θα βρείτε στα social media @Lemnos Philema και στο site www.lemnos-philema.com.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018