Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου: Oι Magic De Spell απόψε live στη Λήμνο

the roots web banners 06

Photo Credits: Αχιλλέας Σταύρου, Ηλίας Μωραΐτης, Γιάννης Μωυσιάδης Photo Credits: Αχιλλέας Σταύρου, Ηλίας Μωραΐτης, Γιάννης Μωυσιάδης
10.07.2021 | 14:32

Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου: Oι Magic De Spell απόψε live στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

41 χρόνια πορείας γεμάτα με live, recording, ταξίδια, φιλίες. Μια ασταμάτητη περιπέτεια στα αχαρτογράφητα νερά της ελληνικής ροκ σκηνής.

Ξεκίνησαν ως αγγλόφωνη μπάντα, αλλά από τις αρχές των 90’s, καθιερώθηκαν ως γνήσιοι εκφραστές του ελληνόφωνου rock και του κιθαριστικού ήχου. Τα τραγούδια τους, αντιπροσωπεύουν εμφατικά δυο γενιές μέχρι σήμερα.

Έχουν στο ενεργητικό τους:

• Τέσσερις αγγλόφωνους δίσκους, οκτώ ελληνόφωνους και έξι digital singles.
• Συνεργασία με τον μπασίστα των Stranglers JJ Burnel, “πειραγμένες” διασκευές και μελοποιήσεις ποιητών, όπως η Κατερίνα Γώγου, ο Κώστας Καρυωτάκης και άλλοι.
• Πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο low budget videoclip ( https://youtu.be/akalvYvm-8o )
• Τετραψήφιο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη.

Εγκαινιάζουν τη νέα δεκαετία τους με live εφ’ όλης της ύλης. “Διακοπές στο Sarajevo", "Εμένα οι φίλοι μου", “Κορνηλία”, "Νίψον ανομήματα", "κυρ Παντελής", "Τέρμα το διάλειμμα", “Μίλα ρε” και τόσα άλλα! Ένα ηλεκτρισμένο rock'n'roll project, που σηματοδοτεί ανατροπές και εκπλήξεις.

Line up: Γιώργος Λαγγουρέτος - φωνή, Θοδωρής Βλαχάκης – drums, Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο, Δημήτρης Μποτής – keyboards, Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες

Magic De Spell είναι ένα ελληνικό rock συγκρότημα. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα το 1980 σαν αγγλόφωνη μπάντα. Το 1981 κυκλοφόρησαν το EP "Nighmare" στην ανεξάρτητη εταιρεία “Happening”. Ακολούθησε η συμμετοχή τους στη συλλογή “Happening ΄82”. Στην συνέχεια, οδήγησαν τον ήχο τους σε πιο dark wave μονοπάτια και κυκλοφόρησαν τα albums “A Body In A Snare”, “Kiss The Mirror”, “Cpt Blind”. Το 1985, το videoclip στο τραγούδι τους Valse (ίσως το πρώτο ελληνικό clip), διακρίνεται στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ του Montreux. Το 1991 κυκλοφορούν το διπλό vinylio album με τίτλο “A Story (The Best And The Rest)” και το 1992 συμμετέχουν στο LP – συλλογή “RODON Live”.

magic de spell 1

Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το άλμπουμ “Διακοπές στο Sarajevo" (Warner music), σε παραγωγή του JJ Burnell (μπασίστα των "Stranglers").Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα “Ο Μαθητής” (Α' πανευρωπαϊκό βραβείο low budget videoclip το 1994) και στη συνέχεια χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo (Φώναξε)”. Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο “ Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”, ενώ το 1997 εκδίδουν το mini άλμπουμ “Ο Φόβος Έχει Όνομα”, που περιέχεται και η διασκευή της “Mπαταρίας” του Νικόλα Άσιμου. Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου και το Μάρτιο του 2000, το “Κόκκινο”.

Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου. Το 2002, στην περιοδεία τους περιλαμβάνουν και τη Γερμανία. Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια των Magic de Spell, ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Ο Τελευταίος Επιζών". Το 2009 έρχεται νέος δίσκος με τίτλο "ΟΚ Πατέρα", που περιέχει τη διασκευή τους στον "Κυρ Παντελή" του Πάνου Τζαβέλλα καθώς και η τριπλή CD συλλογή "Τέρμα Το Διάλειμμα", που περιλαμβάνει πέντε δίσκους από την αγγλόφωνη και την ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ. Το 2011 κυκλοφόρησε το επετειακό βινύλιο άλμπουμ "Nightmare 30th Anniversary Edition" από την "Geheimnis Records", ενώ το 2013 έρχεται η συμμετοχή στη συλλογή "Μια Απάντηση", με το τραγούδι τους, "Το Καθεστώς Των Αριθμών" Το 2014 έρχεται το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Πρόγονε Πίθηκε, Εσύ Τι Λες;" σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα "Στο Όνομα Εκείνων" του ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ Roque Dalton και διαμορφώνουν τη μουσική συλλογικότητα "21st Century Darkness".

magic de spell 2

Το Δεκέμβριο του 2015 επανεκδίδεται σε βινύλιο το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος "A Body In A Snare" και λίγο αργότερα το δεύτερο, "Kiss The Mirror". To 2018 κυκλοφορούν το digital single "Γιάννη...". Στο βίντεο κλιπ (σκηνοθεσία Νίκος Σούλης) συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Ξεχωρίζει η παρουσία του Δημήτρη Πουλικάκου. Αρχές του επόμενου χρόνου, κυκλοφορούν το πρώτο live single «Τέρμα το διάλειμμα (Η μπαμπέσα)». Στις 2 Νοέμβρη του 2019, οι Magic de Spell γιορτάζουν στο «Κύτταρο» της Αθήνας τα 40 χρόνια του group, με προσκεκλημένα αρκετά πρώην μέλη, αλλά και συγκροτήματα της ελλ. rock σκηνής. Αμέσως μετά, έρχεται η κυκλοφορία του τραγουδιού «Παγκόσμιος ο 3ος (Εδώ)» σε στίχους του αξέχαστου Σταμάτη Μεσημέρη (το videoclip σε σκηνοθεσία Ηλία Μωραΐτη) και τον Απρίλη του 2020, κυκλοφορεί το δεύτερο live ηχογραφημένο single, με τίτλο «Έρχονται οι άνθρωποι». Τον Ιούλιο του 2020 δίνουν στην κυκλοφορία το νέο τραγούδι τους «ΕΙΜΑΙ», μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του Ιάσωνα Σταυράκη που απέσπασε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο ποίησης στην Πούλα της Κροατίας, το 2018. Ένα τραγούδι για τους καταπιεσμένους της γης, το videoclip του οποίου σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης. Το Δεκέμβρη του 2020, δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τριάντα από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, οι Magic de Spell, επαναφέρουν το τραγούδι “Η Φαντασία στην Εξουσία” των Στέλιου Βαμβακάρη και Πάνου Ηλιόπουλου, σε μια ζωντανή ηχογράφηση της δικής τους εκδοχής.

Στο videoclip του τραγουδιού οι φωτογραφίες - ντοκουμέντα του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, παρουσιάζουν την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση και την ελπίδα. Από τη δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι Magic de Spell συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, με πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.

Πληροφορίες

Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου 2021

Παραλία Θάνους, Λήμνος

10 Ιουλίου

Ώρα: 21:00

magic de spell poster

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel