Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>15 νέα επενδυτικά σχέδια προχωρούν σε Λέσβο και Λήμνο

banner roots

15 νέα επενδυτικά σχέδια προχωρούν σε Λέσβο και Λήμνο
19.07.2021 | 18:33

15 νέα επενδυτικά σχέδια προχωρούν σε Λέσβο και Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανάβει το πράσινο φως για 23 επενδυτικά σχέδια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που αφορούν κατά κύριο λόγο τον τομέα του τουρισμού. Τα σχέδια αυτά είναι συνολικού κόστους 26.677.714,80 ευρώ. Μάλιστα σημειώνεται ότι 15 από αυτά είναι σε Λέσβο και Λήμνο.

Καταρτίστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο οριστικός πίνακας κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Επιχειρηµατικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» στον Α΄ κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου.
Ο πίνακας περιλαμβάνει 23 επενδυτικά σχέδια για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στους τομείς του τουρισμού (ίδρυση ή επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων), της μεταποίησης και των logistics. Από αυτά 8 επενδυτικά σχέδια αφορούν την Λέσβο και άλλα 7 την Λήμνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού Βιομηχανίας και Ενέργειας Παναγιώτης Χριστόφας: «Τα 23 αυτά σχέδια, συνολικού κόστους 26.677.714,80 €, τα οποία θα λάβουν επιχορήγηση 14.672.843,12 €, ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των εντάξεων προηγούμενων ετών και καταδεικνύουν, το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε από τους υφιστάμενους και εν δυνάμει επιχειρηματίες της περιφέρειάς μας, που σε συνθήκες πανδημίας και σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, συνεχίζουν να οραματίζονται και να στοχεύουν, καθώς και τη μεγάλη προσπάθεια που συντελέστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές και ιδιαιτέρως από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το