Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση KKE σε Χατζηδάκη: Υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λήμνο

banner roots

Ερώτηση KKE σε Χατζηδάκη: Υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λήμνο
16.08.2021 | 21:00

Ερώτηση KKE σε Χατζηδάκη: Υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση με θέμα την «υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Λήμνου» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Θέμα: Για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Λήμνου

Η απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ να λειτουργήσουν το Υποκατάστημα της Λήμνου ως "Αποκεντρωμένο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης" δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι οι περιορισμένες λειτουργίες που του επιφυλάσσουν θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασφαλισμένους του νησιού και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, αυτό το Υποκατάστημα καλύπτει τα ακριτικά νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, με πολλές ανάγκες, εξυπηρετεί χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, μέρος των δημόσιων υπαλλήλων, ΑμεΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ΚΕΠΑ), συνδέεται με σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή, έχει την ευθύνη για τη χορήγηση σειράς επιδομάτων (λοχείας, ασθένειας, εργατικών ατυχημάτων, αναπηρίας κ.ά.), ελέγχουν τα στοιχεία μητρώου των ασφαλισμένων και άλλα.

Η απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ να υποβαθμίσει το Υποκατάστημα της Λήμνου, είναι αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών ανατροπών στις οποίες συνέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε πρόσφατα ένα βήμα παραπέρα με τη μεταφορά υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες, όπως η έκδοση των συντάξεων, που θα επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους για υπηρεσίες που έχουν χρυσοπληρώσει μια ζωή.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, χρειάζονται αναβάθμιση! Η μορφολογία των δύο ακριτικών νησιών και οι άσχημες συγκοινωνίες, τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια, οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, απαιτούν την πλήρη στελέχωση και τον εξοπλισμό τους και όχι την υποβάθμισή τους.

Ο λαός των ακριτικών μας νησιών, έχει πείρα από το "νοικοκύρεμα" άλλων υπηρεσιών στο παρελθόν (π.χ. υποβάθμιση της εφορίας), καθώς επωμίζεται το κόστος των μετακινήσεων και την υποβάθμιση συνολικά των υπηρεσιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε:

  • Να ακυρωθεί αμέσως η απόφαση υποβάθμισης του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στη Λήμνο.
  • Να στηριχτούν συνολικά οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εκδίδονται τα πιστοποιητικά αναπηρίας από το ΚΕΠΑ άμεσα και να αναβαθμιστεί το σύνολο των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το